Autor: Harro Puusild • 16. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalg: 2017 on Eleoni läbimurdeaasta

Vennad Oleg ja Andres Sõnajalg.
Foto: Andres Haabu
„Turule tulekul kujuneb 2017. aasta Eleoni jaoks kindlasti läbimurdeaastaks, kuid samas ei ole mõtet enne elektrituruseaduse muudatusi erinevaid stsenaariume prognoosida,“ ütleb Eleoni juhatuse liige Oleg Sõnajalg, kes esineb 11. oktoobril 2016 ka konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017.

"Turule tulekul kujuneb 2017 Eleoni jaoks kindlasti läbimurdeaastaks, kuid samas ei ole mõtet enne elektrituruseaduse muudatusi erinevaid stsenaariume prognoosida. Meil on laual mitmed atraktiivsed pakkumised, millistest meie esimene prioriteet on koduturg," ütles Oleg Sõnajalg tööstusuudised.ee-le.

"Oleme otsustanud elektrituruseaduse muudatused ära oodata ja seejärel langetada strateegilised otsused. Loodame, et valitsus ei venita ja jõuab selle tegevusega aasta lõpuks ühele poole," lisas ta. 

Oleg Sõnajalg esineb 11. oktoobril 2016 konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017, kus räägib ettevõtte ootustest ja plaanidest 2017. aastal.

Lisaks esinevad konverentsil: 

Ülo Kaasik, Eesti Pank

Aivar Aus, Premia AS 

Mart Proos, Favor AS 

Liisa Oviir, Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Kuldar Väärsi, Milrem AS 

Ingvar Pärnamäe, Eesti Kaitsetööstuse Liit

Arno Kolk, Eesti Elektroonikatööstuse Liit

Kari Terho, Elisa

Igor Rõtov, Äripäev AS

Toomas Tamsar, Tööandjate Keskliit

Peep Peterson, Ametiühingute Keskliit

NB! Nimekiri on täiendamisel.

Tutvu täpsema programmiga SIIN ja registreeri SIIN

 

 

Veel ütles Sõnajalg, et huvi Eleoni tegemiste vastu on võimalike klientide hulgas suur, ent tuulikud ei ole veel ekspordimüügiks. "Selleks et Euroopa turule minna, on meil eelnevalt vaja välja arendada rahvusvaheline tuulikute püstitamise ja hoolduse võimekus, mida allhanke baasil teha ei saa. Meie esimene eelistus on arendada need võimekused välja koduturul," märkis Oleg Sõnajalg. 

"Töötlev tööstus on üks suurimaid tööandjaid, kuid eriti just raskemasinatööstus sõltub väga palju majanduskeskkonnast. Kui me vaatame oma edukaid EL riike, näiteks Saksamaad ja Soomet, näeme, et need riigid on raskemasinatööstuse arengule vajaliku majanduskeskkonna loomisel vahetult kaasa aidanud. Eesti majandusele hoo andmiseks, aga ka Ida-Viru kasvavat tööpuudust arvestades, peaks Eesti riik sellele rohkem mõtlema," sõnas ta. 

NB! Pikemat intervjuud Oleg Sõnajalaga saab lugeda 30. augustil Äripäeva vahel ilmuvas Tööstuse kuurkirjas.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077