Autor: Tööstusuudised.ee • 8. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogus arutletakse Eesti metsa- ja puidutööstuse investeeringute üle

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) tegevjuht Henrik Välja.
Foto: Raul Mee
Täna toimub riigikogu konverentsisaalis konverents “Väärtustame metsa – kasvatame majandust”, kus Eestis tegutsevate puidutööstusettevõtete juhid tutvustavad viimasel ajal tehtud investeeringuid ning avavad tagamaid, mis ajendas ettevõtteid investeerima.

“Metsa- ja puidutööstus on Eestis pikkade traditsioonidega majandusharu, mille roll majanduses on taaskord tõusuteel. Tegemist on ühega vähestest valdkondadest, mille väliskaubanduse bilanss on positiivne ja mis kasvatab Eesti jõukust. Seejuures ei ole vähetähtis, et see tulu jõuab otseselt sektori 38 000 töötaja, 110 000 erametsaomaniku ja RMK kaudu kõikide Eesti kodanikeni,” rääkis Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) tegevjuht Henrik Välja pressiteates.

EMLP-i liikmete viimastel aastatel tehtud investeeringute maht ulatub tema sõnul 300 miljoni euroni, millega on kasvatatud nii tootmismahte kui ka efektiivsust. “Ettevõtete aktiivne investeerimine näitab, et usk sektori kasvamisesse on jätkuv. Jätkusuutlikkuse ja keskkonna jalajälje vähendamise printsiibid loovad puidule uusi kasutusvõimalusi ja Eestil kui metsarikkal riigil on siinkohal võimalus oma olulisimat loodusvara, metsa, aina paremini kasutada ja väärtustada, mis võib anda olulise panuse ka majanduskasvu,” kirjeldas Välja. 

Konverentsi korraldab EMPL koostöös riigikogu keskkonnakomisjoniga projekti “Puidutööstuse konkurentsivõime arendamise klaster EU49332” raames.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077