Autor: Tööstusuudised.ee • 7. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia alustab uuel tootmisliinil esimese globaalse jäätisekaubamärgi tootmist

Uus jäätis Ice Age.
Autor: Premia
Premia omanikfirma Food Union lõi käed 20th Century Foxiga, et alustada Ice Age lastejäätise tootmist Premias. Grupp investeeris 200 000 eurot selleks vajaliku moodsa tootmisliini hankimisse.

“Food Unionil suur rõõm usaldada tänavu 60. juubelit tähistava Premia kätesse oma esimene globaalne jäätisekaubamärk. Premia suudab nüüd toota umbes 500 tonni Ice Age jäätist aastas ning hakkame seda jäätist müüma nii Baltimaades kui ka kaugemal. Esimestel kuudel kasutame vaid 50% kogu tootmisvõimekusest, kuid uue Ice Age jäätise tohutu ekspordipotentsiaal kasvatab lähikuudel kindlasti mahte,” sõnas Food Union Baltimaade ja SRÜ piirkonna tegevjuht Sergei Beshmelnitski.

Sergei Beshmelnitski kinnitas, et Food Unioni eesmärk on kasvada Baltimaade jäätiseturu liidri positsioonilt Põhjamaade juhtivaks jäätisetootjaks. “Meie strateegia on kasvatada Food Union gruppi, liites sellega tugevate kaubamärkidega tugevaid kohalikke ettevõtteid. Seetõttu ostsime ka Premia ennekõike pikka perspektiivi silmas pidades. Premia on demonstreerinud siiani innukust ja pühendumust, võttes grupi hüvedest kõik, mis võtta annab, ning me oleme kindlad, et Premia kindlustab lähiaastatel veelgi oma turuliidri positsiooni,” lisas Beshmelnitski.                  

Food Union on Baltimaade suurim jäätisetootja ning ühtlasi juhtiv piimatootja ja toiduainetööstus Lätis. Food Union gruppi kuulub hetkel kaheksa ettevõtet, millest kuus keskendub jäätisetootmisele:  Rīgas Piena Kombināts (piimatooted ja jäätis), Rīgas Piensaimnieks (piimatooted) ja Valmieras Piens (piimatooted) Lätis, Premia Eestis, Ingman (jäätis) Valgevenes, Premier Is (jäätis) Taanis, Isbjørn Is (jäätis) Norras ja viimati ostetud Alpin57Lux (jäätis) Rumeenias.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077