20. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WEINIGi innovaatiline komplekslahendus tõhustab oluliselt puidutöötlejate tööd

Foto: EstTech Grupp OÜ
Juhtiva puidutöötlemise tehnoloogia arendaja WEINIG komplekslahendus System Plus kiirendab tänu protsessiahela lühendamisele töötlemisaega ning seob omavahel kõik tootmiseks vajaliku alates ideest tootmiseni.

„Kui teile on olulised lühikesed tarneajad, väikesed seeriad ja kliendipõhised tooted, on WEINIG System Plus asendamatuks abimeheks,” ütleb Raiko Kaasik EstTech Grupp OÜst, lisades, et perfektne erinevate tootmiskäikude sidumine protsessiahelas tagab kõrgeima kvaliteedi optimaalse majandusliku tasuvuse juures.

WEINIG System Plus on tänu andmete ülekandmisele paberivaba ning sisaldab juba sisestatud profiilide ja instrumentide haldust koos otsingufunktsiooniga. Töö optimaalsest ettevalmistusest tuleneb seadmete seisuaegade minimaliseerimine ning CAD-andmed annavad protsessile suurema töökindluse.

„System Plus on kasulik tootjale, kellel on suur profiilide mitmekesisus, sageli tarvis profiile vahetada, tellimustepõhine tootmine, mitmed masinad ning oma instrumentide teritus/valmistus,” loetleb Kaasik.

Foto: EstTech Grupp OÜ

Et kõike seda puidutöötlejale pakkuda, on System Plus lahendusse koondatud mitu olulist seadet:

WEINIG Moulder Master – lühim ja efektiivseim tee ideest profiilini

Optimaalne töökeskkonna organiseerimine  mängib olulist rolli tootmise optimeerimises. Moulder Master ühendab kõik tootmise olulised protsessid, edastades vajaliku informatsiooni teritusruumi ning tootmisse. Võimalikud eksimused minimeeritakse, protsessi töökindlus suureneb ja toodete kõrge kvaliteet on tagatud. Moulder Master aitab suurendada toomise efektiivsust.

Moulder Masteri olulisemad funktsioonid on: 2D-CAM profiilide joonestamine, otsingumootoriga andmebaas profiilide ja instrumentide haldamiseks, seadme integreeritus masina andmetega ning andmete vahetus šablooni valmistamise seadme, OptiControl Digitali ja PowerCom süsteemiga.

Moulder Masteri eelised on kiirus ja lihtsus: üks lahendus teeb ära kogu tootmise ettevalmistamise. Tänu CAD-andmetele on süsteem väga täpne. Profiilide ja instrumentide haldamine, erinevate osakondade teadmiste kokkusidumine ning  üksikute protsessi ahelate automatiseerimine on tõhus nii kiiruse kui ka kulude kokkuhoiu suhtes.

Foto: EstTech Grupp OÜ

Täisautomaatne teritusmasin WEINIG Rondamat 1000 CNC

Höövli tootlikkuspotentsiaali saab täielikult ära kasutada ainult siis, kui instrumendid on alati olemas, teritatud ja mõõdetud. Rondamat 1000 CNC teritab instrumendid täisautomaatselt vastavalt Moulder Masteri CAD-joonistele. Rondamat 1000 CNC-ga on teritusruum täiesti uuel tasemel ja väärtustab ettevõtte tootmisprotsessi.

Foto: EstTech Grupp OÜ

Digitaalne mõõteüksus WEINIG OptiControl Digital

Instrumentide mõõtmine on oluline masina täpse seadistamise ja seeläbi kvaliteetsete toodete tootmise seisukohalt. Moulder Master edastab andmed instrumentide ja profiilide kohta ning kuvab ka vajalike referentspunktidega vastava kujutise. OptiControl Digital täiustab perfektselt protsessi teritusruumis ja loob tänu täpsele mõõtmisele aluse kiirele ja täpsele höövli seadistamisele.

Puutetundliku ekraaniga OptiControl Digitalil on ühendus Moulder Masteri ja PowerCom juhtimissüsteemiga , abifunktsioonid täpseks mõõtmiseks, adapteri võimalus erineva kinnitusega instrumentide mõõtmiseks ning raadiuste ja nurkade täpne mõõtmine kvaliteedikontrolliks. Modernne kaamerasüsteem pakub 24kordset suurendust ning tänu profiili, instrumendi ja referentspunktide  taasesitlusele on vigade tekkimise oht minimaalne.

Foto: EstTech Grupp OÜ

Juhtimissüsteem PowerCom Plus

Tootmise parendamiseks on vaja esmajärjekorras ülevaadet tegelikust olukorrast. PowerCom annab alati täpset infot tootmise ja masina andmete kohta, edastades kõik olulise info masina seadistamiseks. Profiili andmed tulevad Moulder Masterist ja koostöös mõõteandmetega, mis tulevad OptiControl Digitalist, kuvab PowerCom Plus vajalikud spindli positsioonid. Kõik andmed saadetakse reaalajas juhtimissüsteemile, mis muudab masina seadistamise ülimalt lihtsaks.

Foto: EstTech Grupp OÜ

WEINIG on maailma juhtiv puidutöötlemistehnoloogia arendaja ja tootja. Ulatuslikud teenused, ülemaailmne teenindus ja süsteemlahendused teevad WEINIGist ideaalse partneri kõigile, kes soovivad efektiivselt toota. Eestis esindab WEINIG GROUP tooteid EstTech Grupp OÜ.

www.weinig.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077