Autor: Tööstusuudised.ee • 19. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven rajab Põltsamaale uue katlamaja

Adven Eesti opereerib ka hiljuti Vinnisse kerkinud biokütusel toimivat katlamaja.
Foto: Adven Eesti
Energiaettevõte Adven Eesti plaanib rajada Põltsamaale uue katlamaja, mis toodab toodab soojust nii Epiimale kui ka Põltsamaa linna kaugküttevõrku. Katlamaja valmib 2020. aastaks.

"Orienteeruvalt on investeeringu suurusjärk 2 miljonit eurot, ent loodame osaliselt kaasata ka toetusrahasid," ütles Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam tööstusuudised.ee-le. 

Äsja pikendas Adven Eesti Epiimaga sõlmitud lepingut, mille järgi hoolitseb energiafirma ka järgmisel neljal aastal Eesti suurima juustutootja auru ja soojusega varustamise eest.

Selleks, et tagada piirkonnas jätkuvalt soodsa hinnaga soojuse tootmine ka kuni uue katlamaja valmimiseni, investeerib Adven Eesti tänavu suvel ligi 400 000 eurot, et vahetada välja katlamaja senine katel. 

Heinami sõnul vajab 2002. aastal käivitunud katlamaja värskenduskuuri. “Soodsa hinna tagamiseks on oluline teha õigeaegseid investeeringuid. Seetõttu olemegi otsustanud vahetada välja katlamaja senise katla ning ehitada lähiaastatel üles uus ja veelgi tõhusam soojuse tootmine,” sõnas Heinam.

Heinami sõnul on katlamajas kasutatav biokütus taganud juba aastaid piirkonna elanikele soodsa soojuse hinna.  Epiima territooriumil asuvas biokütusel töötavas aurukatlamajas toodetakse soojusenergiat Põltsamaa linna kaugküttevõrku ning tööstuslikku auru piimatööstuse tarbeks. Aurukatlamaja kolme katla koguvõimsus on 12 MW. Puiduhakke kõrval on katlamajas kütusena kasutusel ka maagaas ja põlevkiviõli.

Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte, mis pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077