1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeleton saab 2,5 miljonit ELi teadustoetust

Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk.
Autor: Eiko Kink
Superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies OÜ saab peagi Euroopa Liidu teadusrahastusprogrammist Horisont 2020 enam kui kahe miljoni euro suuruse toetuse, mis aitab kasvatada tootmismahte ja tõsta tootmistehnoloogia efektiivsust, kirjutas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse väljaanne Eurokratt.

“Projekti eesmärk on välja töötada kuluefektiivsed tehnoloogiad Skeletoni patenteeritud süsinikmaterjali Skeleton C tootmiseks. Skeleton C on grafeenilaadne süsinikmaterjal, millel on võimalik vastavalt rakenduse vajadusele muuta poorisuurusi,” ütles Oliver Ahlberg, kes juhib ettevõtte operatiivset tegevust.

”See teeb materjali muuhulgas väga sobivaks energiasalvestite valdkonnas ja annab suure osa meie konkurentsieelisest. Projekti väljakutse seisneb tootmispartii mahu suurendamises ning tootmistehnoloogia efektiivsuse tõstmises. Meie pikaajaline eesmärk on materjali tootmisvõimekuse skaleerimine masstoodangu kogusteni, et saaksime pakkuda mitmekordselt kõrgema võimsus – ja energiatihedusega superkondensaatoreid ka laiatarbeturgudel nagu autotööstus.”

Ahlbergi sõnul aitab Skeleton ettevõtetel ja inimestel säästa energiat. Ta toob näiteks Belgia ettevõtte Adgero, mis toodab veokitele kineetilise energia kogumissüsteeme, mis pidurdamisel salvestavad energiat, et seda siis kiirendamisel kasutada. Selliste süsteemide kasutamine võimaldab säästa kuni 20% kütust. 

Eurokratt on Euroopa Komisjoni Eesti esinduse ajakiri.

Eurokratis avaldatud lugu saad lugeda siit.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077