Autor: Marge Ugezene • 18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene töösturi Eesti firma vallutab Euroopat

Eurobio Labi Tallinna tehase direktor Svetlana Kelman.
Vene kosmeetikafirma Natura Siberica Eesti tütar Eurobio Lab saavutas eelmisel aastal ligi 5 miljoni eurose käibe, praeguseks on igakuine müügitulu juba miljon eurot. Käive tuleb pea kõigist Euroopa riikidest.

„Poliitika ei ole see, mis teid huvitab,“ üritas Eurobio Labi Tallinna tehase direktor Svetlana Kelman pehmendada ülemuse Andrei Trubnikovi sõnu Vene väljaandele RBK antud intervjuus. Trubnikov tunnistas Vene turule mõeldud intervjuus avameelselt, et Eestis tootmine avab talle uuesti tee Ukrainasse, mis enam Vene kosmeetikat ei osta.

Ukrainasse minevate kosmeetikatoodete pakenditele on nüüd trükitud „Made in Estonia“. „Tegelikult oleme ilus, stabiilne ja hästi ruttu kasvav ettevõte, anname paljudele inimestele tööd,“ jutustas Kelman õhinal. „Olen nõus, et Ukraina on meie suurklient, aga suuruselt on ta alles viiendal kohal,“ lisas Kelman.

Kelmani üksluise valgete seintega kabineti muudavad huvitavamaks Apple’i tehnika ja üksikud kujukesed - puidust lehekuju kapil ja pontsakas Buddha-poiss riiulil.

“Moskva kontoris on kõik üle värvitud. Trubnikov tuli siia ja ütles, et värvige ka siin kõik ümber, aga me ei ole vene inimesed. Meil ei ole vaja nii palju värve,” kirjeldas Kelman Trubnikovi julget värvikasutust. Moskvas domineerivad mehe kabinetis roosad ja lillad toonid. “Ta toob igalt reisilt kümme kotti konkurentide toodangut, et saada inspiratsiooni. Neil on juba paar saali täis konkurentide asju. Talle meeldib väga luua," rääkis Kelman, kes käib Moskvas vähemalt kord kuus.

Pikemalt loe Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077