Autor: Harro Puusild • 15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puidutöösturid investeerivad 10 miljonit eurot

Tootmine Viiratsi Saeveskis.
Autor: Andres Haabu
Rait AS-ile ja Lemeks AS-ile kuuluv Viiratsi Saeveski investeerib 10 miljonit eurot jämepalgi saagimise tehnoloogiasse.

AS Viiratsi Saeveski investeerib 10 miljonit eurot saematerjali tootmise suurendamisse. Investeeringu tulemusena on Viiratsi Saeveskis võimalik töödelda senisest suurema läbimõõduga toorainet. Tootmisvõimsus kahekordistub tasemele 200 000 m3 saematerjali aastas. Tooraine piiratud kättesaadavust arvestades on lähiaastate planeeritav toodangumaht 160 000 m3 saematerjali aastas, seisis pressiteates. 

Esimeses etapis 2015. aastal investeeriti palkide sorteerimisliini ja laoplatsidesse. Teises investeeringu etapis 2016. aastal toimub saematerjali sorteerimisliini ümberehitus ning 2017. aastal valmivad jämepalgi  saagimisliin ja täiendavad saematerjali kuivatid.

NORDWOOD on kolme saetööstuse, AS Viiratsi Saeveski, AS Aegviidu Puit ja AS Viru-Nigula Saeveski, ühine kaubamärk. Toodangumahult  on NORDWOOD Eesti suuruselt teine saematerjali tootja. Toodetud saematerjal leiab kasutamist kodumaal  ja eksportturgudel nii ehituses kui toorainena puidutööstustes.

Saeveskite emaettevõtted on Eesti kapitalil põhinevad ja juba üle 20 aasta edukalt puidutööstusgruppidena tegutsenud RAIT AS ja LEMEKS AS, kontsernides on kokku ligi 850 töötajat. Ettevõtted on orienteeritud ekspordile ning tegutsevad erinevatel turgudel Euroopas, Aasias, Venemaal, Austraalias. Puidutööstusgruppide tuntumateks kaubamärkideks on Raitwood, Parkwood, Palmako, Imprest, Pinest, AP Mets, Lemeks, Nordwood.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077