Autor: Tanel Raig • 23. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1000 tonni Eesti kõrvitsat teeb Felixist Euroopa suurima

Põltsamaa Felix ostab alanud kõrvitsahooajal Eestist kokku ligi 1000 tonni kõrvitsat, millega on suurim kõrvitsahoidiste valmistaja Euroopas.

Ettevõtte ostab kõrvitsa kokku üheksalt Eesti talunikult. Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on vaatamata kehvale suveilmale tänavune kõrvitsasaak kvaliteedi poolest korralik. “Kõrvitsad on jahedast suvest tingituna küll väiksemad, nagu ka eelmisel aastal, ent saak on ilus ja loodame kätte saada kogu vajamineva koguse,” ütles Viilol.

Enamus Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodangust müüakse Soome ja Rootsi turule, kuid sellel aastal on märkimisväärselt kasvanud ka Eesti turule mõeldud kogused. “Eestlaste isu kõrvitsasalati järele aastaringselt on pidevalt kasvanud. Seetõttu suurendasime oluliselt kohalikule turule toodetavaid koguseid nii jaekaubandusse kui ka toitlustuse sektorisse müüdava kõrvitsasalati arvelt,” lisas Viilol.

Kõrvitsahoidiste tootmine kestab 23. oktoobrini. “Külma ilma me ei karda, kuna oleme täiustanud hoiustamise ruume, kus värsked kõrvitsad peavad kenasti vastu kuni purki panekuni,” lisas Viilol.

Kõikidele Põltsamaa kõrvitsahoidistele läheb peale ka  uus nutikas ja kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis oma köögiviljahoidistel kasutusele alates sellest sügisest. Pakenditootja Crown Packaging arendatud Orbit nimeline kaas koosneb kahest osast ning selle välist ringi keerates avaneb imelihtsalt klõpsatades purgi põhikaas. Eestis varem sarnase tehnoloogiaga purgikaant kasutatud pole.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077