Põltsamaa Felix ostab alanud kõrvitsahooajal Eestist kokku ligi 1000 tonni kõrvitsat, millega on suurim kõrvitsahoidiste valmistaja Euroopas.
Ettevõtte ostab kõrvitsa kokku üheksalt Eesti talunikult. Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on vaatamata kehvale suveilmale tänavune kõrvitsasaak kvaliteedi poolest korralik. “Kõrvitsad on jahedast suvest tingituna küll väiksemad, nagu ka eelmisel aastal, ent saak on ilus ja loodame kätte saada kogu vajamineva koguse,” ütles Viilol.
Enamus Põltsamaa Felixi kõrvitsatoodangust müüakse Soome ja Rootsi turule, kuid sellel aastal on märkimisväärselt kasvanud ka Eesti turule mõeldud kogused. “Eestlaste isu kõrvitsasalati järele aastaringselt on pidevalt kasvanud. Seetõttu suurendasime oluliselt kohalikule turule toodetavaid koguseid nii jaekaubandusse kui ka toitlustuse sektorisse müüdava kõrvitsasalati arvelt,” lisas Viilol.
Kõrvitsahoidiste tootmine kestab 23. oktoobrini. “Külma ilma me ei karda, kuna oleme täiustanud hoiustamise ruume, kus värsked kõrvitsad peavad kenasti vastu kuni purki panekuni,” lisas Viilol.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Kõikidele Põltsamaa kõrvitsahoidistele läheb peale ka uus nutikas ja kergesti avatav purgikaas, mille ettevõte võttis oma köögiviljahoidistel kasutusele alates sellest sügisest. Pakenditootja Crown Packaging arendatud Orbit nimeline kaas koosneb kahest osast ning selle välist ringi keerates avaneb imelihtsalt klõpsatades purgi põhikaas. Eestis varem sarnase tehnoloogiaga purgikaant kasutatud pole.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Toiduainetööstus Põltsamaa Felix ostis tänavu kohalikelt väiketalunikelt kokku 1000 tonni eestimaist kõrvitsat.
Septembris kõrvitsahoidiste tootmisega algust teinud Põltsamaa Felix ostab sel aastal Eesti kasvatajatelt kokku üle 1000 tonni kõrvitsat, mille töötlemine nõudis 115 lisatöötaja palkamist.
Steelhouse Group Estonia OÜ ja
1UP Technology OÜ viisid koostöös Estoveri piimatööstusega ellu uue riivjuustu ja juustukuubiku transpordiliini projekti. Eesmärk oli luua uuenduslik, retseptipõhiselt konfigureeritav ja automatiseeritud tootmisliin, kus toimuks automaatne maitseainete ja muude lisandite doseerimine, samuti ka liinide automaatne pesemine. Lahendus pidi olema lihtsalt hallatav ja suuteline vajadusel korrigeerima inimlike vigade tõttu tekkinud sisendvigu – tänu nutikale juhtloogikale ja paindlikule automatiseerimissüsteemile.