Toiduainetööstus Põltsamaa Felix ostis tänavu kohalikelt väiketalunikelt kokku 1000 tonni eestimaist kõrvitsat.
Kõige suurem osa purki pandud kõrvitsast kasvas tänavu Jõgevamaa põldudel, aga ka Viljandi-, Tartu, Pärnu- ja Lääne-Virumaal. Suhteliselt jaheda suve tõttu tuli eksportplaanide täitmiseks osta 10% vajaminevast kõrvitsakogusest lisaks ka Poolast.
Valdav osa ehk 1000 tonni kõrvitsat läks purgikõrvitsana müüki Soome ja Rootsi tarbijatele. Ülejäänud 100 tonni kõrvitsast on müügile jõudmas Eestis, sealhulgas saavad tarbijad tänavu maitsta ka uusi kõrvitsatooteid, näiteks mangomaitselist magusat kõrvitsat ja kõrvitsa-kapsa salatit.
„Tänu tublidele kohalikele kõrvitsakasvatajatele saime vaatamata jahedale suvele kokku ostetud 1000 tonni kõrvitsat. See on hea näide aastatepikkusest vastastikku kasulikust koostööst talunikega, kus tootja panustab omalt poolt know-how ja kõrvitsaseemnete jagamisega," ütles Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Põltsamaa Felix ostab alanud kõrvitsahooajal Eestist kokku ligi 1000 tonni kõrvitsat, millega on suurim kõrvitsahoidiste valmistaja Euroopas.
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?