• 13.08.15, 14:10
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Toidutööstust mõjutavad trendid

Joogaliikumine, toortoitumine, paleodieet ja paljud teised suundumused täiusliku tervise otsingul muudavad eestlaste toidulauda. Toiduainetööstused jälgivad hoolega, mida tarbijad soovivad, ja arendavad oma tooteportfelle vastavalt.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul ei asenda trendid enamasti traditsioonilist tootevalikut. Tema hinnangul jäävad radikaalsed toitumisviisid alati pigem nišitrendiks.
Turu-uuringud näitavad, et vajadus tervisliku ja mitmekesise toidu järele aina kasvab. Tervislik eluviis on moes ning igapäevast toidulauda kattes teevad Eesti inimesed väga teadlikke valikuid.
Inimesed on aru saanud, et neil on võimalik toitumise ja tervislike eluviiside kaudu aidata iseennast ja oma peret, vähendada haigestumise riski ning tagada pikem ja kvaliteetsem elu. Nõudlust funktsionaalse toidu järele toetavad ka sotsiaalmajanduslikud, demograafilised ning elustiiliga seotud trendid, nt ühekülgne toit, rafineeritud toiduainete liigtarbimine, vähene liikumine, erinevad toiduallergiad ja -tundlikkus.
Loe rohkem Äripäevast.
 
Autor: Tea Taruste

Seotud lood

Uudised
  • 17.02.15, 08:08
Sirje Potisepp: toidujulgeolek sõjalise julgeoleku varjus
Toiduliidu tegevjuhi Sirje Potisepa sõnul peaksid erakonnad valimiskampaania käigus puudutama toidujulgeolekut sama kaalukalt kui sõjalist, küber- või energiajulgeolekut, sest tugev riik peab suutma kindlustada oma elanikud toiduga nii rahuajal kui ka kriisisituatsioonides.
Uudised
  • 29.04.15, 10:23
Toidutööstus otsib nutikamat mõtteviisi
Toiduainetööstuse aastakonverentsil „Arukas juhtimine, tark spetsialiseerumine ehk kombinaadist leiutajatekülaks“ otsitakse vastust , kuidas toidutööstust nutikamaks arendada.
Uudised
  • 02.09.15, 16:08
Eesti toidutootjad otsivad Lätis turustusvõimalusi
Eesti toidutootjad osalevad Riias toimuval rahvusvahelisel toidumessil.
Uudised
  • 21.05.15, 17:04
41 toidutoodet said kvaliteedimärgid
Mai alguses hindasid toidueksperdid põllumajandus-kaubanduskojas taas toidutoodete kvaliteeti. Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärk (pääsukesemärk) anti 30 uuele tootele. Tunnustatud Maitse kvaliteedimärgi (ristikumärk) kandmise õiguse sai 11 uut toodet.
  • ST
Sisuturundus
  • 03.12.24, 14:52
Inseneriakadeemia annab kutseõppele kaalu juurde
Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolis on suurte muutuste aeg - käsil on inseneeria valdkonna õppekavade ja õpikeskkonna uuendamine ning uute õppekavade loomine. Juba järgmisel sügisel on põhikoolide lõpetajad oodatud õppima täiesti uutele, nelja-aastastele Inseneriakadeemia õppekavadele kahel õppesuunal: metallierialade hulka lisandub erialana “masintöötlustehnoloogiad” ja ehituserialade valikusse „hoone tehnosüsteemide tehnik“.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele