Autor: Tea Taruste, kaasautor • 13. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidutööstust mõjutavad trendid

Joogaliikumine, toortoitumine, paleodieet ja paljud teised suundumused täiusliku tervise otsingul muudavad eestlaste toidulauda. Toiduainetööstused jälgivad hoolega, mida tarbijad soovivad, ja arendavad oma tooteportfelle vastavalt.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul ei asenda trendid enamasti traditsioonilist tootevalikut. Tema hinnangul jäävad radikaalsed toitumisviisid alati pigem nišitrendiks.

Turu-uuringud näitavad, et vajadus tervisliku ja mitmekesise toidu järele aina kasvab. Tervislik eluviis on moes ning igapäevast toidulauda kattes teevad Eesti inimesed väga teadlikke valikuid.

Inimesed on aru saanud, et neil on võimalik toitumise ja tervislike eluviiside kaudu aidata iseennast ja oma peret, vähendada haigestumise riski ning tagada pikem ja kvaliteetsem elu. Nõudlust funktsionaalse toidu järele toetavad ka sotsiaalmajanduslikud, demograafilised ning elustiiliga seotud trendid, nt ühekülgne toit, rafineeritud toiduainete liigtarbimine, vähene liikumine, erinevad toiduallergiad ja -tundlikkus.

Loe rohkem Äripäevast.

 

Autor: Tea Taruste

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077