• 07.04.15, 08:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti teraviljatööstuste käive kasvas 10%

Eesti teravilja töötleva tööstuse müügitulu kasvas mullu 408,9 miljoni euroni, mis tähendab 10,2%-list suurenemist võrreldes aasta varasemaga, selgub Põllumajandusministeeriumis valminud ülevaatest.
„Teraviljatööstuses kasvas müügitulu kiiremini, kui toiduainetööstuses keskmiselt,“ rääkis Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand. Enim panustas müügitulu kasvu pagaritööstus, kus müügitulu kasvas aastases võrdluses 12,9%. „Kuigi vähesel määral suurendas pagaritööstused müüki koduturul, siis põhiline kasv tuli ekspordi arvelt.“
Teravilja töötleva tööstuse 408,9 miljoni euro suuruse müügitulu juures teeniti  26,9 miljonit eurot kasumit, mis on mullusest (19,7 miljonit eurot) 36,9% enam. Statistikaameti esialgsetel andmetel eksportisid teraviljatööstused 2014. aastal toodangut 82,9 miljoni euro eest, mida oli 25% enam kui aasta varem.
Eksporditi  üle 80 miljoni euro väärtuses toodangut.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Eesti teraviljatööstussektoris tegutses Statistikaameti lühiajastatistika andmetel 2014. aasta lõpu seisuga 179 ettevõtet, kus töötas kokku 3067 inimest. See moodustas 21,2 % toiduainetööstuses hõivatud inimestest.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 20.06.25, 10:39
Majandusekspert Valeria Kiisk: Eesti majandus vajab eksporti, kuid eksport vajab kindlat riskijuhtimist
Eesti ettevõtjad otsivad kasvu välisturgudelt, ent samal ajal näitab Euroopas ettevõtete pankrotistatistika kasvutrendi. Ekspordiriskid ei ole enam nišiteema – see on kasvu takistav reaalsus, millega peab arvestama iga juht, kelle kliendid ja kasvuambitsioonid asuvad piiri taga.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele