HKScan müüb oma Eesti munaäri

Põhjamaade lihaettevõte HKScan allkirjastas lepingu, millega müüb oma Eesti munaäri, OÜ Koks Munatootmine, Taani DAVA Foods Holding A/S-ile.

OÜ Koks Munatootmine aastane müügitulu on 6,7 miljonit eurot, seisab pressiteates. Äritehing hõlmab nii aktsiaid kui ka kinnisvara ja hooneid ning toob kaasa väikese mitterahalise mahakandmise. Müügitehing vajab konkurentsiameti heakskiitu. Munaäri töötajad jätkavad tööd ettevõttes Koks Munatootmine.

Järgmine leping, mis hõlmab HKScan Finlandi haudejaama äri ja sellega seotud kinnisvara müüki DanHatch Finland Oy-le, allkirjastati täna HKScan Finland Oy ja Taani ettevõtte DanHatch AS-i vahel. Kõnealuse tehinguga saab HKScan Finlandi haudejaama ärist osapoolte ühisettevõte.

Mynämäki ja Kokemäki haudejaamades töötavad HKScani töötajad lähevad üle ettevõttesse DanHatch Finland Oy. Pärast tehingu jõustumist omab HKScan Finland Oy 20 protsendiga ettevõtte vähemusosalust ning DanHatch ülejäänud 80 protsenti aktsiatest. Tehing toob kaasa väikese põhivara müügitulu. HKScan hakkab ühepäevaseid tibusid oma Soome ja Eesti linnulihatööstustesse ostma haudejaamade pikaajalisele arengule pühendunud DanHatch Finland Oy-st. Antud tehing jõustub järgmise aasta alguses.

Mõlemad tehingud vabastavad kapitali ning puudutavad kokku umbes 60 töötajat.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara