Autor: Raigo Neudorf • 14. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõpule jõudis Eesti Energia Võrguehituse müük

14. augustil jõudis lõpule Eesti Energia tütarettevõtte Võrguehitus müük Leonhard Weiss Baltic Holdingule.

2009. aastal asutatud Võrguehitus, mis projekteerib, ehitab ja hooldab elektrivõrke kõikjal Eestis, hakkab tegutsema nime all Leonhard Weiss Energy AS.

Eesti Energia strateegia on aina enam keskendunud põlevkiviärile. Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul on ettevõte seetõttu väljunud viimastel aastatel mitmetest kõrvaläridest.

„Soovime keskenduda sellele, milles oleme tõeliselt tugevad ning kuhu soovime ja suudame tulevikus ettevõtte väärtuse kasvatamiseks jõuliselt investeerida. Seetõttu müüsime näiteks mobiilset internetiühendust pakkunud firma Televõrk telekomiettevõttele ning oma osaluse Estlink merekaablis riikidevaheliste ülekandevõimsuste eest vastutavatele põhivõrguettevõtetele. Juunis kirjutasime alla Võrguehituse müügilepingule, et ettevõte saaks võrkude projekteerimisele ja ehitamisele keskendunud omaniku, kes äri edasi arendaks,“ sõnas Liive.

Leonhard Weiss Baltic Holding juhatuse esimehe Alexander Schneideri sõnul on tegemist ettevõtte jaoks väga olulise sammuga, mis võimaldab strateegiliselt edasi arendada ettevõtte Balti haru.

 „Võrguehituse näol on tegemist ettevõtte Balti haru kolmanda Eestis paikneva ettevõttega seniste Leonhard Weiss RTE AS raudtee-ettevõtte ja Leonhard Weiss Viater Ehitus AS teede-ehitusfirma kõrval. Loodame kolme ettevõtte ühisest toimimisest rohkelt sünergiat,“ selgitas Schneider.

Võrguehituse uus omanik, Saksa suurettevõtte Leonhard Weiss-i tütarühing Leonhard Weiss Baltic Holding OÜ tegeleb alates 2011. aastast Eestis raudtee ehituse ja hooldusega ning pakub ka Saksamaal erinevaid ehitusteenuseid. 1900. aastal Saksamaa perefirmana loodud ettevõttes Leonhard Weissi töötab täna kokku 3833 töötajat, kellest 250 asuvad Eestis. Võrguehitusele 259 töötajast enamikule ettevõtte omaniku vahetus olulisi muudatusi kaasa ei töö. Töölepingud lähevad üle uuele omanikule muutmata kujul, kuna ettevõte müüakse tervikuna.Võrguehituse müügileping allkirjastati 26. juunil 2014, mille järel saabusid tingimused ja koondumise luba Eesti Konkurentsiameti poolt. Eesti Energia finantsnõustaja Võrguehituse müügitehingu juures oli Porta Finance ja juriidiline nõustaja Advokaadibüroo Sorainen.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077