Autor: Raigo Neudorf • 16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millised Eesti firmad osalevad maailma suurimal kaitsetööstuse messil

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viib Eesti ettevõtted ühisstendiga maailma suurimale riigikaitse ja julgeoleku messile Eurosatory 2014.

Eurosatory on üks maailma suurimatest kaitse- ja julgeolekuvaldkonda ühendavatest messidest, mis toob kokku kogu tööstusahela. Messil on võimalus tutvuda uusimate seadmete ja süsteemidega, arendada rahvusvahelisi suhteid ning luua uusi koostöövõimalusi.

EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul on kaitsetööstus Eestis arenev sektor, kuid kohalik turg on väike ning seetõttu peavad kaitsetööstuse valdkonnas tegutsevad ettevõtted otsima aktiivselt ekspordivõimalusi.

„EASi jaoks on oluline aidata Eesti ettevõtetel välisturgudel edu saavutada ja pakkuda võimalusi uute kliendikontaktide loomiseks. Selleks korraldabki EAS ühisstende rahvusvahelistel messidel,“ lisas Korjas. 

 Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul on Eesti kaitsetööstusel kaks põhilist eesmärki – esiteks toetada laiapõhjalise riigikaitse loomist kodumaal, teiseks aga töötada välja professionaalseid lahendusi ja tooteid, mis oleksid läbilöögivõimelised rahvusvahelisel turul.

„Eurosatory on kaitsetööstuse maailma aasta tippsündmus, kuhu kogunevad kõik suuremad rahvusvahelised kaitsekontsernid. See on võimalus luua uusi kontakte ning näidata, et Eestis on väga tublisid ettevõtteid ja tooteid, millel on tugev potentsiaal olla edukas eksporditurgudel,“ kommenteeris Väärsi. „Eesti ettevõtete konkurentsieeliseks on see, et pakutakse tänapäevaseid lahendusi ning paindlikku tootmist, ollakse kuluefektiivsed ja suudetakse tagada kiired ning õigeaegsed tarned.“

Eesti ettevõtted on messil väljas väga laia tootevalikuga – näiteks vormiriietus, militaarjalatsid, tehnilistest kangastest tooted, mehitamata lennuseadmed, eriotstarbelised konteinerid, kaugjuhitavad jälgimisseadmed.

Ettevõtetest on esindatud Amhol, BHC Laboratory, Defendec, Eli, Eolane Tallinn, Galvi-Linda, Kitman Thulema, Maru Metall, Samelin ja Vesimentor. Lisaks osaleb messil Eesti Kaitsetööstuse Liit.

Eurosatory 2014 toimub 16. – 20. juunini 2014 Pariisis. Eesti ühisstendi korraldamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

                                                                                   

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077