Eesti Energiasse soovis praktikale üle 500 noore

Eesti Energia kinnitusel võimaldab ettevõte noortel praktikal käimist aastaringi, kuid eriti suur on praktikantide hulk kevadsuvisel perioodil.

„Oleme veendunud, et järelkasvu kasvatamisel on praktikal ülioluline roll. Meie ettevõttel on arvukalt näiteid, kus innukast praktikandist on õpingute lõpetamise järel saanud ettevõttele hinnatud töötaja. Keskmiselt on iga kuues tööletulija meie juures varem praktikal käinud,“ selgitas Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

Tema kinnitusel näeb ettevõte praktikantide kaasamisest suurt kasu ning seda just pikas perspektiivis.

„Näiteks tehnikateaduste ja insenerierialade puhul, kus ülikoolist väljuvaid noori on väga vähe ja konkurents töökätele seega tihe, on väga oluline juba varakult noorele tööandjana silma jääda. Samuti on praktika hea võimalus meile ettevõttena võimalike tulevikutöötajatega lähemalt tutvust teha, olla kursis nende teadmiste ja võimetega.“

2013. aastal käis Eesti Energia ettevõtetes ca 300 praktikanti. Venniku sõnul on konkurss praktikakohtadele alati suur ning sellele on kaasa aidanud Eesti Energia hea maine tööandjana. Ka sel aastal oli energiafirmasse praktikale soovijaid palju – kokku laekus üle 560 avalduse.

„Kuna eeldame, et praktikant annab ka reaalse panuse, siis on osaluspraktika Eesti Energias tasustatud,“ lisas Vennik.


Tööstusuudised.ee uuris tuntud tööstusettevõtetelt, kui aktiivselt viimased oma tööde-tegemiste juures praktikante kasutavad. Praxise uuringust selgus, et paljud tööandjad ei ole praktikavõimalustega hästi kursis või siis ei näe sellest endale kasu.

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara