Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 7. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnamäel avatakse täna miljoniline jäätmejaam

Täna alustab tööd Pärnamäe jäätmejaam, mis läks maksma ligi miljon eurot.

Pärnamäe jäätmejaam on osa projektist, mille käigus rajab Tallinna ja Loksa linna ühine Mittetulundusühing Keskkonnateenused Tallinnasse kaks jäätmejaama ja ühe ümberlaadimisplatsi ning Loksale ühe jäätmejaama.

Projekti raames rajati jäätmejaamad Tallinnasse Pärnamäe ja Rahumäe kalmistute juurde  ning ümberlaadimisplats Liiva kalmistu juurde, teatas MTÜ Keskkonnateenused.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul oli Tallinna huvi eelkõige korrastada kalmistute ümbrused, mis olid aastate jooksul kujunenud äärmiselt inetuteks prügiladustamise kohtadeks.

„Nüüd on kõigil tallinlastel võimalus majapidamises liigseks muutunud jäätmed tsiviliseeritud kodanike kombel tasakastusse suunata,“ lisas Sarapuu. „Kalmistute juurde rajatud jäätmejaamad võtavad lisaks kalmistujäätmetele (pärjad, oksad, küünlatopsid jms)  sarnaselt teistele Tallinnas tegutsevate jäätmejaamadega vastu ka muid jäätmeid.“

Pärnamäe jäätmeplatsi suurus on 14291 m² ning rajatud juurdepääsutee 2736, 8 m². Pärnamäe jäätmejaama ja selle juurdepääsutee maksumuseks kujunes 964 397, 81 eurot (ilma käibemaksuta). Platsil kasutatavate konteinerite maksumuseks kujunes 43063, 03 eurot (ilma käibemaksuta).

2014. aastal rajab MTÜ Keskkonnateenused veel jäätmejaama Loksa linna. Ehitaja leidmiseks alustatakse lähinädalatel riigihanget.

 

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077