Autor: Raigo Neudorf • 27. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksport viis Saku Õlletehase müügimahu rekordtasemele

Saku Õlletehase müügimaht tõusis ekspordi kasvu toel mullu 104 miljoni liitrini, mis ületab kõiki varasemaid aastaid.

„2013. aasta rekordiline müügimaht koosneb nii meie enda toodetud jookide kui ka sisseostetud toodete müügist. Saku tootmismaht oli eelmisel aastal samuti kõrgeimal tasemel – 80 miljonit liitrit jooke õllest karastusjookideni,“ ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein.

Kasteini sõnul on õlletootja suutnud viimastel aastatel edukalt eksporti kasvatada ja mullu läks Sakus toodetud jookide mahust ekspordiks 50%."Uute eksporditurgude nimistusse lisandusid näiteks sellised eksootilised maad nagu Seišellid ja Tšiili, kokku viime oma tooteid 16 riiki. Saku peamised eksporditurud on Soome, Poola, teised Balti riigid ja Taani," loetles ta.Eesti õlleturg lõpetas eelmisel aasta kerges languses, kasvas aga siidri ja longdringi ning karastusjookide müük. Saku hoidis mullu turuliidri positsiooni nii õlle kui siidri osas.Õlleturu müügimahu kasvu Saku käesoleval aastal ei prognoosi."Jätkub pakendieelistuse trendi muutus väiksemate pakendite eelistamise suunas ning selle trendi tõttu võib ka turumaht jätkata väikses languses. Siidri ja longdrinki turul prognoosime mõõdukat kasvu, kuivõrd tarbijad on oma tarbimisharjumusi mitmekesistanud ning võivad näiteks veini asemel teinekord eelistada madalama alkoholisisaldusega naturaalset siidrit," ütles Kastein.Saku Õlletehase müügitulu 2013.aastal oli 71 miljonit eurot, kasvades 5% võrra, ning puhaskasum 5,2 miljonit eurot. Ettevõtte keskmine töötajate arv oli 330 inimest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077