Autor: Raigo Neudorf • 23. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe intervjuud soomlastega, kes rajavad Eestisse õlletootmise!

Tööstusuudised.ee avaldab intervjuu Sori Brewing Finland Oy esindajatega, kes plaanivad rajada Eestisse oma väikeõlletootmise. 

Kui kaua olete Soomes õlletootmisega tegelenud ja mitut õllemarki toodate?

Soomes oleme valmistanud viimase aasta jooksul mõned õllemargid ja need on väga hästi vastu võetud. Väikeõlletootjale kohaselt valmistame igal aastal lisaks oma standard-toodetele ka mitmeid erinevaid tooteid. Meie põhivalikust leiab sellised õllemargid nagu India Pale Ale, Imperial Stout ja Belgia Wit. Eesmärk on teha huvitavaid tooteid põhivalikusse, kuid samas ka väikseid spetsiaalseid partiisid pühendunud harrastajatele.

Kui suur tootja te hetkel olete ja kes on teie kliendid?

Seni oleme õlut valmistanud koostöö korras ja renditud võimsuste kaudu. Juba õlletootmise planeerimisel näitasid meie arvutused, et Soome turule pole mõtet sellist tüüpi pruulikoda rajada ning meie hinnangul on kiiresti kasvava ettevõtte jaoks just Eesti turg sobivaks asukohaks. Oma klientidena näeme just põhjamaade kvaliteetõllede nautijaid, kelle nõudmised õlle kvaliteedile on kõrged. Eesti turg on veel väike, kuid ka Eesti joogikultuur on arenenud õiges suunas. Meie andmetel avatakse tänavu Eestis mitmeid väikeõlletootmisi.

Oskate juba öelda, kuhu teie tootmine Tallinnas kerkib?

Meie prioriteediks on, et see asuks kesklinna läheduses, hea transpordiühendusega asukohas. Koha puhul mängib veel rolli ruumide sobivus ja nende vastavus õlletootmise tehnilistele nõuetele, kuid me ise oleme armunud Põhja-Tallinnasse.

Millal alustate tootmise rajamisega Eestisse?

Töödega on eesmärk alustada hiljemalt peale suve ja õlletootmine peaks valmis olema kas selle aasta lõpus või 2015. aasta alguses, sõltudes erinevate litsentside saamise kiirusest.

Kui suur saab olema tootmismaht teie Tallinna tootmisüksuses?

Ühe tootmispartii mahuks on 2000 liitrit ning meie aastane tootmismaht ulatub teoreetiliselt 2 miljoni liitrini.Kui palju töötajaid te Eesti üksusesse vajate?

Meie eesmärgiks on kiirelt kasvada, mistõttu näeme soovi palgata igal aastal uusi töötajaid. Näiteks Šoti väikeõlletootja BrewDog kasvas 6 aastaga kahe mehe firmast enam kui 200 töötajaga ettevõtteks. Seetõttu ootame huviga, milliseks kasvukeskkonnaks on Eesti meie pruulikojale. Koheselt alustab meie tootmises tööd lisaks meile kolmele veel 2-3 eestlast.Keda näete oma klientidena Eestis?

Maitseelamusi otsivaid inimesi, kes armastavad head sööki ja jooki. Me mõjume küll nooruslikult, kuid kindlasti pakume huvi ka vanematele õllesõpradele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077