Autor: Raigo Neudorf • 15. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kala müük kasvatas Premia Foodsi käivet

ASi Premia Foods 2013. aasta käive oli 98,9 miljonit eurot, kasvades aastaga 14,4%, teatas ettevõte.

Läinud aastal kasvas käive kõigis Premia Foodsi ärisegmentides ja sihtturgudel, välja arvatud Venemaal, kus käibelangus tulenes rubla kursi nõrgenemisest euro suhtes.

Suurima panuse Premia 2013. aasta käibekasvu andis kalasegment, mille käive kasvas võrrelduna eelmise aastaga 8,5 miljoni euro ehk 24,8% võrra. Premia Foodsi kogukäibest andis kala- ja kalatoodete segment 2013. aastal 43,2%.

Jäätisesegmendi käive kasvas võrreldes 2012. aastaga 1,3 miljoni euro ehk 4,9% võrra. Suurima rahalise panuse andis Eesti, kus käive kasvas aastaga 1,0 miljonit eurot ehk 10,8%. Jäätisesegment andis 2013. aastal Premia Foodsi kogukäibest 29,1%.

Külmutatud toodete segmendi käive oli 2013.aastal 24,2 miljonit eurot, mis on 8,0% ehk 1,8 miljoni euro võrra parem 2012. aasta tulemusest. Külmutatud toodete käibe osakaal Premia Foodsi 2013. a. kogukäibest oli 24,5%.

Premia sihtturgudest oli kiireima kasvuga Soome, kus 2013. aastal kasvas käive 7,2 miljoni euro  ehk 24,9% võrra. Järgnes Eesti 2,4 miljoni eurose käibekasvuga ning kolmandale kohale tuli Läti 1,7 miljoni eurose käibekasvuga. Baltikumi käibe osakaal Premia Foodsi 2013. aasta kogukäibest oli 54,4%.

„2013.aasta oli Premia jaoks märgilise tähtsusega- esmakordselt ettevõtte ajaloos suutsime saavutada aasta kokkuvõttes üle 10%-lise ja üle 10-miljoni eurose orgaanilise käibekasvu,“ ütles Premia Foodsi juhatuse esimees Katre Kõvask.

„Olime 2013.a. kokkuvõttes jätkuvalt kõigis oma ärisegmentides ning sihtturgudel turuliidrite seas ja meie rekordilise käibekasvu taga on nii pikaajaline töö oma kaubamärkide ehitamisel kui eelkõige meie suurepärase rahvusvahelise meeskonna pühendumus seatud eesmärkide täitmisele,“ sõnas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077