Autor: Raigo Neudorf • 13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einstein: seisame silmitsi koduturu kokkutõmbumisega

Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu (EETL) juhatuse esimehe Meelis Einsteini hinnangul tuleb ehitusmaterjalide tootjatel lähitulevikus ilmselt arvestada koduturu kokkutõmbumisega.

„Kuna oleme ehitajatega ühes paadis, siis ilmselt tuleb koduturu kokkutõmbumisega silmitsi seista,“ kommenteeris Einstein võimalikke kitsaskohti, millega tuleb ehitusmaterjalide tootjatel 2014. aastal arvestada.

„Euroopa Liidu rahastamine läheb aastal 2014 üle järgmisesse perioodi ja uute projektide käivitamine võtab aega. Paistab, et erasektori tõus ei suuda ELi toetust täielikult kompenseerida. Samuti tuleb kokku puutuda kasvavate keskkonntasudega.“Positiivse poole pealt lisas ta, et kui koduturul kasvada ei saa, siis ekspordi suunal on potentsiaali areneda küll. Samuti on võimalik parandada tootjate omavahelist koostööd välisturgudel.„Ekspordist rääkides võime selgelt näha, et ehitusmaterjalide tootjad on oma võimekust pidevalt parandanud. Näen, et see kasvab veelgi. Kahjuks siiski kõik ehitusmaterjalid üle piiri ei lähe, võtame näiteks kaubabetooni jms.“Samas käis Einstein välja kolm soovitust, millele ta ise tuleval aastal kindlasti tähelepanu kavatseb pöörata.„Esmalt ei tohiks palgakulud tootlikkusest kiiremini tõusta, kuigi surve on selleks suur. Samuti on meie kõigi kohus seista hea ausa ärikeskkonna eest ning loomulikult hea suhe kliendiga.“.Meelis Einstein esineb 22. novembril toimuval konverentsil „Tööstusettevõtete Äriplaan 2014“, kus ta räägib ehitusmaterjalide tööstuse ohtudest ja võimalustest aastal 2014. Konverentsiinfoga on võimalik tutvuda SIIN

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077