Autor: Raigo Neudorf • 7. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi uus seadmepark tõstab tootmise kiirust kolm korda

Magusatootja Kalev avas neljapäeval, 7. novembril uue assortiikommide ja šokolaaditahvlite seadmepargi, mis kasvatab maiustuste valmistamiskiirust kolm korda ehk kuni tuhande kommini minutis.

Investeering seadmeparki ulatub 3,2 miljoni euroni, mis on Kalevi käesoleva aasta suurim investeering. Tunnustatud seadmetetootja Bühler-Bindleri poolt Saksamaal valmistatud uue kõrgtehnoloogilise tootmisliini käivitasid ühise nupuvajutusega ASi Kalev tegevjuht Kaido Kaare ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

 Kaido Kaare sõnul teeb uus seadmepark edaspidi ära kahe senise tootmisliini töö, muutes assortiikommide ja šokolaaditahvlite tootmise senisest kordi tõhusamaks, ning luues kommivabrikule laialdased võimalused tootearenduseks. “Uus seadmepark hakkab uuel tasemel väärindama meie mullu tööd alustanud šokolaadiköögis valmivaid šokolaadimasse, valmistades neist mitmesuguseid erinevaid šokolaadimaiuseid. See loob meile uued suurepärased võimalused tootearenduseks, kuna lisaks praegustele toodetele on meil edaspidi võimalik valmistada senisest erinevaid maiustusi, näiteks uut tüüpi täidistega šokolaadikomme, mitmekihilisi šokolaaditahvleid ja komme, erinevate täidistega šokolaadibatoone ja palju muid maiustusi. See kõik muudab Kalevi tootevaliku senisest veelgi mitmekülgsemaks,” rääkis Kaare. Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder nentis, et Eesti toidutootmine vajab konkurentsis püsimiseks pidevaid investeeringuid. „Kalev on koduturul teada ja tuntud. Ma loodan väga, et tehtud investeeringud aitavad meie toidutootmisel püsida konkurentsis ka väljaspool Eestit,“ ütles Seeder. Uus kõrgtehnoloogiline seadmepark on jätkuks mullu Kalevis valminud maailmatasemel šokolaadiköögile. Saksamaalt 15 veoautoga Eestisse saabunud seadmepargi maksimaalseks tootmisvõimsuseks on 1000 kommi minutis. Esimese maiusena valmis uuel liinil Kalevi jõuluassortii, mille pakendamisel olid töötajatele abiks nii Kalevi tegevjuht Kaido Kaare kui põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Esimesed liinilt tulnud kommikarbid kingitakse jõuluks Eesti suurimale perele, kus kasvab 16 alla 18-aastast last.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077