Autor: Ain Alvela • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Looduskaitsjad kaebavad Paldiski LNG terminali kohtuotsuse edasi

Tallinna Halduskohus avalikustas täna otsuse mitte tühistada Paldiski LNG terminali teemaplaneeringut. Eestimaa Looduse Fond (ELF) ja Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) kavatsevad otsuse edasi kaevata, kuna terminali ehitamine Pakri poolsaarele kahjustab sealseid loodusväärtusi.

ELFi juhatuse esimees Silvia Lotman rõhutas, et LNG terminali ehitamine Pakri poolsaarele oleks looduse seisukohalt oluline risk. “Pakri poolsaar on suure kütusehoidla jaoks sobimatu, kuna tegemist on loodusväärtusliku piirkonnaga,” nentis Lotman. “Oleme valmis Pakri poolsaare elurikkuse ja looduskekskonna säilimise nimel edasi võitlema,” kinnitas Lotman.

“Pakri poolsaare tipul pesitseb Eesti ainus ja väheneva arvukusega krüüslite asurkond ning ümbritsevas meres talvitavad tuhanded ohustatud aulid. Peaaegu kilomeetri pikkuselt merre ehitatava kai ja selle pideva kasutamise tagajärjel võib sealne linnustik oluliselt kahjustatud saada,” selgitas EOÜ linnukaitse programmi juht Veljo Volke. Kohtuistung Paldiski LNG terminali teemal toimus käesoleva aasta 4. juunil. ELF ja EOÜ nõudsid, et kohus tühistaks Paldiski Linnavolikogu 27.09.2012. a otsuse nr 51, mis kehtestas Paldiski LNG terminali teemaplaneeringu.

Paldiski terminal on planeeritud Pakri maastikukaitseala ja Natura 2000 kaitseala servale - kavandatava terminali esine laht on linnukaitseala. Pakri neemel ja osaliselt teemaplaneeringu alal asub üks ilusamaid osi Balti klindist, mille Eesti on eripärase maastikuvormina esitanud UNESCO maailma looduspärandi ootenimekirja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077