Autor: Raigo Neudorf • 20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, mis ettevõtted osalevad Alihankinta 2013 messil!

Eesti Kaubandus-Tööstukoja teatel osalevad Eesti ettevõtted ühisstendiga Alihankinta 2013 messil Tamperes.

Teisipäeval, 24. septembril avatakse Soomes Tamperes Põhjamaade üks suurimaid tööstusmesse Alihankinta 2013.  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt organiseeritud  Eesti ühisstendil on esindatud 14 ettevõtet.

Tänavu 25. korda toimuval messil on esindatud enam kui 1000 eksponenti paarikümnest riigist. Sel aastal on mess suunatud metallitöötlemise, plastmassi, elektroonika ja tööstusliku IKT lahenduste valdkondadele.

Eesti ühisstendi projektijuhi, Kaubanduskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda sõnul on ettevõtete huvi ühisstendil osalemise vastu suur.

„Stendi 14 võimalikule kohale oli kandideerijaid rohkemgi kui saime vastu võtta ja seetõttu pidime soovijate hulgast tegema valiku. Eestis on palju tublisid ettevõtjaid ja mul on hea meel, et saame omalt poolt nende käekäigule kaasa aidata,“ ütles Kuuda.

EASi ekspordidivisjoni direktor Allar Korjas rõhutas, et Soome on meile üks suuremaid eksporditurge oma läheduse, sarnase ärikultuuri ja sugulaskeelega.

„Soome on tavaliselt esimene välisturg ekspordiga alustavale Eesti väikeettevõttele,“ selgitas ta.  „Teisest küljest on masina-, plasti- ja elektroonikatööstuses suur osakaal väikeettevõtetel ja seetõttu on Alihankinta just sobiv võimalus uute koostööpartnerite leidmiseks.“

 Messi avamisele eelneval päeval, 23. septembril korraldab EASi Helsinki esindus Tamperes, Sokos Hotel Ilveses, esindusliku Eesti-Soome majandusseminari. Seminari korraldaja Valdar Liive tõdes, et kuigi majanduskoostöö Eesti ja Soome vahel on tihe, tuleb soomlastele jätkuvalt tutvustada Eesti majanduskeskkonna eeliseid ning koostöövõimalusi.  Seminari partnerid on Eesti saatkond, Soome-Eesti Kaubandusühing, MAK võrgustik ja SA Ida- Virumaa Tööstusalade Arendus.

Alihankinta 2013 toimub 24.-26. septembrini Tampere Messi- ja Spordikeskuses. Eesti ühisstendil on  ettevõtetest esindatud: Aamex OÜ, ASG Robotics OÜ, AV Grupp OÜ, B-Plast AS, BLRT Valukoda OÜ, Eolane Tallinn AS, FEMW OÜ, Hanval Metall OÜ, Inmarx Partners OÜ, Loksa Shipyard AS, Metre OÜ, Plastone OÜ, Radius Machining OÜ, Tööstusplast OÜ.

Eesti ettevõtete osalemist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077