Autor: Ain Alvela • 6. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ ja Vopak E.O.S. alustasid teaduskoostööd

TTÜ ja Vopak E.O.S-i koostöös võrsuvad uued lahendused heitgaaside kogumises ja töötlemises ning vagunite mahalaadimise logistika parendamiseks

TTÜ ja Läänemere suurim naftatoodete terminalioperaator Vopak E.O.S. alustavad koostööd kahe teadus- ja arendustegevuse projektiga. Lepingud allkirjastasid TTÜ rektor professor Andres Keevallik ja Vopak E.O.S.-i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.

“Koostöö tuleneb TTÜ ja Vopak E.O.S.-i vahel läinud aastal sõlmitud raamlepingust ning see hõlmab tehnikateaduste parimaid ressursse Tallinnas. TTÜ teadmised ning Vopak E.O.S.-i sektori kogemus ühendatakse teadus- ja arendusprojektides mille eesmärgiks on uuenduslike lahenduste leidmine naftatoodete logistikasektoris,” ütles Lugtmeijer.

“Jõudude ühendamine globaalse haardega logistikaettevõttega tähendab TTÜ-le suurepärast võimalust teha koostööd Vopak E.O.S.-i professionaalidega, et jõuda uute ja innovaatiliste lahendusteni naftatoodete logistikas,” ütles professor Keevallik.

Koostöö eesmärgiks on leida innovaatilisi lahendusi automaatikas, mehhaanikas ja keskkonnatehnoloogias naftaterminalide efektiivsemaks ja jätkusuutlikumaks tegevuseks. TTÜ mehhaanikateaduskonna juhitav projekt keskendub uuenduslikele lahendustele heitgaaside kogumises ja töötlemises ning teine, ehitusteaduskonna logistikainstituudi koordineeritav projekt keskendub vagunite mahalaadimise logistika optimeerimisele.

2014. aasta keskel valmivate teadus- ja arendusprojektidega tegelevad TTÜ teadlased, samuti magistri- ja doktoriõppe tudengid ning eksperdid välisülikoolidest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077