Autor: Alyona Stadnik • 20. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootmine kallines aasta võrdluses 4,6%

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta aprilliga 4,6%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas aprillis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus mäetööstuses ning elektriseadmete tootmises, samuti hindade langus kütteõlide tootmises ning elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Eelmise aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektri- ja soojusenergia tootmises ning mäetööstuses, samuti hinnalangus kütteõlide ning elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli aprillis võrreldes märtsiga -1,0% ja võrreldes 2012. aasta aprilliga -1,1%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid aprillis keskmisest enam naftasaaduste, metallide ja elektrienergia hinnad ning tõusid turbatoodete ja rõivahinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli tänavu aprillis võrreldes märtsiga -0,9% ja võrreldes eelmise aasta aprilliga -2,4%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid aprillis keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia ja põllumajandussaaduste hinnad, samas tõusid keskmisest enam nahatoodete ja jalatsite, mõningate masinate ja seadmete hinnad.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077