Autor: Raigo Neudorf • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altia koondab Baltimaade tootmise Eestisse

Altia Corporation otsustas tuua Jaunalko SIA alkoholitoodete tootmise Lätist üle Tabasalus asuvasse tehasesse, et koondada Balti riikides tootmine ühte üksusesse.

Otsus ühendada alates 2013. aasta septembrist Eesti ja Läti kaubamärkide tootmine on kooskõlas Altia üldstrateegiaga, mis näeb ette kuluefektiivsuse tõusu.

„Alates 1993. aastast tegutsev Altia Tabasalu tehas on Eesti üks suurimaid alkoholitootjaid, mis oma kaasaegse sisseseade ning professionaalse personaliga toodab tuntud kaubamärke nii kodu- kui ka välisturule,“ ütles Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets.Tabasalu tehases saab toota ja villida viina, likööri, viskit, veini ja teisi alkohoolseid jooke. Metsa sõnul on Altia eesmärk püsida tootmis-, logistika- ning sisseostukulude osas konkurentsivõimelisena ning lisaks tootmisüksuste spetsialiseerumisele otsitakse kuluefektiivsust ka tegevuse kombineerimisel.Jaunalko tehase sulgemine puudutab Läti tehase 26 töötajat, kelle puhul rakendatakse töölepingu lõppemise puhuks seaduses sätestatud tugiprogrammi, mis lisaks sisaldab täiendavaid hüvitisi ja töötajate abistamist uute töökohtade leidmisel.Altia Corporation omandas enamuse Läti ühe suurima alkoholitootja Jaunalko SIA aktsiatest 2012. aasta septembris.Altia Eesti AS on Põhja- ja Baltimaades tegutseva alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Eesti suuruselt teise alkoholitootja tegevusest moodustab alkoholitootmine ligi 71 ning alkoholi import ligi 29 protsenti.Detsembri lõpu seisuga oli ettevõttes 74 töötajat. Altia Eesti ASi müügitulu oli 2012. aastal 30,7 miljonit eurot, millest ettevõtte maksis aktsiisiks 17,6 miljonit eurot. Ettevõtte ärikasum ulatus tänu ettevõtte sisemise efektiivsuse tõstmisele 1,1 miljonile eurole. Aasta jooksul müüs ettevõte 5,3 miljonit liitrit alkoholi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077