Autor: Raigo Neudorf • 21. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG ehitusplokid lähevad piiri taga hästi kaubaks

Aasta tagasi tootmist alustanud VKG Plokk OÜ eksportis esimesel tegevusaastal 80% oma ehitusplokkide toodangust, millest valdav enamus liikus Läti ja Leedu turule.

2012. aasta jaanuaris Ahtme tehases tootmist alustanud VKG Plokk on uue ehitusplokkide tootebrändiga Roclite kinnistanud ennast edukalt Eesti ja mitme naaberriigi ehitusmaterjaliturul. Sel aastal on põhilistele eksporditurgudele lisandunud Venemaa.

 „Vaatamata keerulisele olukorrale Eesti ja naaberriikide ehitusturul oleme esimese tegevusaastaga jala kindlalt maha saanud,” ütles poorbetoonist ehitusplokkide tootja VKG Plokk OÜ juhatuse liige Hannes Niinepuu. Tema sõnul oli ettevõtte jaoks olulisimaks sammuks turgudele sisenemine.„Turu madalseisus uue tootebrändiga alustada ei ole kerge, samas loob see tugevusvaru edaspidiseks,” sõnas Niinepuu. „Täna on Roclite kiiresti tuntust koguv kaubamärk.”Ettevõtte eksport moodustas kogu 2012. aasta müügimahust 80%. Kõige suuremas mahus eksporditi Lätti, mis moodustas kogu müügimahust ligi 44%.„Venemaa suunal alustasime müüki alles aasta viimases kvartalis. Käesoleval aastal on kolm võrdselt tähtsat ekspordiriiki – Läti, Leedu ja Venemaa,” lisas Niinepuu.Tema hinnangul näitavad märgid, et ehitusturg on aktiviseerumas nii Eestis, kui ka Lätis, Leedus, Venemaal.„Venemaa suunal on meie müügikasv olnud eriti märkimisväärne. Eelkõige on meie toodangu vastu huvi tuntud Loode-Venemaalt.”Kui veebruaris laaditi Venemaale 8 raudteevagunit ehitusplokke, siis märtsis kogused vähemalt  kahekordistuvad.Roclite poorbetoonist ehitusplokk on loodussäästlik ökotoode, mille valmistamisel kasutatakse ulatuslikult taaskasutatavat teisest toorainet – põlevkivielektrijaama tuhka, vähendades sellega koormust keskkonnale. Põlevkivituha kasutamine ehitusplokkides võimaldab olulisel määral säästa nii tsementi kui Eesti ehitusmaavarasid – lubjakivi, savi, liiva.VKG Plokk OÜ on Viru Keemia Grupp AS tütarettevõte. Ettevõttes töötab 70 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077