Saku Õlletehas esitleb täna uut Koduõlut, millega soovib rikastada õllede valikut ja tõsta au sisse Eesti ajaloolisi õllepruulimistraditsioone.
Uue õlle valmistamisel kasutatakse pinnakäärituspärmi (tavaline laagriõlu tehakse põhjakäärituspärmiga), mis sarnaneb kodus küpsetamiseks tarvitatavale pagaripärmile.
Koduõlle peamine eripära on selle maitse, mis erineb oluliselt klassikalise laagriõlle omast. Koduõlu on magusam, laagriõllest oluliselt rikkalikuma maitsega ja humalakibedus peaaegu puudub. Kuna koduõlu on alati olnud filtreerimata, on see nii ka Saku Koduõlle puhul, muutes joogi suduseks ja maitselt veelgi ümaramaks.Saku Õlletehase peaõllemeister Tarmo Tappo ütles, et uudis Koduõlle pruulimise kohta Sakus, suure tootja poolt, võib mõndagi õllesõpra üllatada.„Koduõlle loomisega tahame meie õllede valikut laiendada ja pakkuda kelle jaoks uut, kelle jaoks vana ja unustatud maitset. Samuti säilitame nii teadlikkust sellest, et Eestis on ikka koduõlut tehtud,“ lausus ta.„Koduõlle retsepti luues kogusime Eesti eri paigust kokku teadaolevad võtted ja õpetused, mis õlleteo juurde käivad. Tulemuseks on Saku versioon koduõllest, mis arvestab sellisele õllele iseloomulikke maitseomadusi,“ ütles Tappo.Saku Koduõlu on 4,8% kangusega, taludes pruuliti koduõlu tavaliselt mõne kraadi võrra kangem.Saku Koduõlu jõuab kauplustesse järk-järgult alates märtsi keskpaigast.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Tulevikukindel tööstus vajab hooneid, mis on nutikalt planeeritud, energiatõhusad ning lihtsalt kohandatavad vastavalt muutuvatele vajadustele. Need omadused ei taga mitte ainult efektiivset tootmist, vaid aitavad ka hoida püsikulusid kontrolli all ja tagavad hoone pikaajalise kasutatavuse.