Autor: Ave Lepik • 21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodangu langust mõjutasid toiduained ja soojusenergia

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta detsembris võrreldes novembriga -0,2% ja võrreldes 2011. aasta detsembriga 2,1%.

Statistikaameti teatel mõjutas tootjahinnaindeksit detsembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus kütteõlide ja soojusenergia tootmises, samuti hindade tõus toiduainete ja puittoodete tootmises.

2011. aasta detsembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja puittoodete tootmises ning hinnalangus elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta detsembris võrreldes novembriga -0,1% ja võrreldes 2011. aasta detsembriga -0,3%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid detsembris keskmisest enam naftasaaduste, puidu- ja nahktoodete hinnad ning tõusid elektrienergia, põllumajandussaaduste ja elektriseadmete hinnad.Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta detsembris võrreldes novembriga -0,4% ja võrreldes 2011. aasta detsembriga 2,7%.Eelmise kuuga võrreldes langesid detsembris keskmisest enam naftasaaduste, tekstiil- ja nahktoodete ning toiduainete hinnad, samas tõusis keskmisest enam põllumajandussaaduste, toormetsa ja elektrienergia hind.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077