Autor: Raigo Neudorf • 11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Allikmäe: kiireid kõikumisi tooraineturul pole näha

ASi Harju Elekter juhatuse esimehe Andres Allikmäe sõnul ei näe ta toorainete turul lähiajal kiireid hinnakõikumisi.

Harju Elekter kasutab oma tootmisprotsesside tarbeks aastas 2000-2500 tonni ulatuses erinevaid teraseid, lisaks veel vaske, plastikuid ning alumiiniumi.

„Viimase paari aasta jooksul on meie jaoks oluliste toorainete hinnad suhteliselt vähe kõikunud,“ märkis Allikmäe.Te lisas, et kui toimunud on ka mõni lühiajalisem hinnatõus, on selle taga olnud pigem mõne tootja katse hindu kergitada. Samas on turuolukord hoidnud taolisi hinnatõusu-katseid kontrolli all. Mõningane püsivam hinnatõus on Harju Elektri juhi sõnul toimunud vaid terase osas.„Seni oleme suutnud toorainehindade tõusu siiski alla neelata. Kuna mõju pole olnud laastav, siis on aidanud nii säästlikkus kui ka arendustegevus, et kasutada lihtsamaid ja efektiivsemaid lahendusi,“ märkis Allikmäe.

„Kuna üldine majandussurutis pole veel kuhugi taandunud ja ette on näha üsnagi pikka vinduvat perioodi, siis ma ei näe kiireid kõikumisi toorainete turul,“ lisas ta.

Harju Elektri juhi sõnul mängib toorainete soetamisel küll olulist rolli hind, kuid samas tähtis on ka toorme kvaliteet.„Kasutame vähe näiteks idanaabri teraseid, sest sealt tulev terasleht ei ole kõige kvaliteetsem ja meie lehetöötlustehnoloogia eeldab oluliselt väiksemaid tolerantse,“ märkis Allikmäe.

Toostusuudised.ee korraldab tuleva aasta jaanuaris tooraineteemalise seminari, kus valdkonnaga seotud kogemusi jagavad nii majanduseksperdid kui tuntud ettevõtted. Täpsemalt saab seminari kohta lugeda SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077