Autor: Ain Alvela • 29. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marimekko värvib Finnairi lennukid lilleliseks

Kaks Soome ettevõtet, lennufirma Finnair ja tekstiili ning rõivadisaini ettevõte Marimekko, ühendavad jõud, et viia koostöös riigi tuntud brändid maailma ning pakkuda oma klientidele veelgi põnevamat lennu- ja disainikogemust.

Finnairi Helsinki ja Aasia vahel hakkavad lendama Marimekko lillemustritega lennukid ning 2013. aasta kevadest saavad kõik Finnairi lennukid sisustatud Marimekko tuntuimate mustritega –  nii tekstiili kui lauanõude osas.

Finnairi ja Marimekko koostöö hõlmab sisustusuuendusi salongides, lisaks saavad kahe Finnairi pika lennu lennukid endale “selga” Marimekko tuntud mustri. Üks nendest on Helsingi ja Aasia sihtkohtade vahel lendav Airbus A340, mida kaunistab disaineri Maija Isola legendaarne, 1964. aastal loodud, lillemuster. Esimene lend uue lillelise lennukiga toimus eelmisel nädalal Shanghai ja Helsingi vahel, 2013. aasta kevadel on plaanis panna lendama ka teine lillemustriga Finnairi lennuk.

Finnairi juht Mika Vehviläinen sõnas, et tänu koostööle Marimekkoga saavad Finnairi lennukitest justkui liikuvad Soome disaini lendavad saadikud.

“Finnairil on disainiga alati tihedalt seotud olnud ja see koostöö viib meie senise nägemuse disainist täiesti uuele tasemele,” ütles ta. “Eesmärgiks on saada niiöelda disaini-lennufirmaks – me tahame, et meie reisijad kogeksid uusi elamusi kõigi viie meelega.”

Marimekko juht Mika Ihamuotila lisas, et loodetavasti toovad Marimekko tunnusmustri ja lilledega disainitud Finnairi lennukid rõõmu lennureisijatele üle terve maailma.

“Viimaste aastatega oleme teinud koostööd erinevate kunsti pooltega – balleti, moderntantsu ja visuaalsete kunstide vallaga. Nüüd viime midagi ennenägematut otse üles taevasse. Usun, et Marimekko ja Finnairi koostöö toob vähekegi rõõmu sellesse hektilisse ja tihtipeale “halli” lennuärisse,” märkis Ihamuotila.

Kolme aastase koostöö raames on Marimekko eksklusiivsed tooted müügil ka Finnairi lendudel ning Finnair Plus Shop'is. Oluline punkt on ka see, et disainitud lennukid lendavad Aasia liinidel – see toetab üheltpoolt Finnairi Aasia strateegiat ja teisalt toob Marimekko lähemale ühele nende jaoks olulisemale turule.

“Finnair oli Marimekko jaoks väga loogiline valik, sest tegu on esimese lennufirmaga, kes hakkas rääkima disainist lennuäris ja on selle toonud oluliseks komponendiks oma tegevuses,” ütles Marimekko juht. “Koostööga üritame näidata, kuidas disain saab pakkuda meeldejäävaid hetki elu erinevates aspektides.”

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077