Autor: Ave Lepik • 17. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskus soovitab tururiske hajutada

ASi Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul on puidutööstusel vaja laiendada eksportturgude geograafiat, sest puidutööstuste peamistel turgudel Skandinaavias on märgata turu jahenemist.

Ettevõtte kolme kvartali tegevuskasum oli 130 000 eurot. Samal perioodil eelmisel aastal oli AS Puukeskuse tegevuskasum samaväärne.

Puukeskuse kontserni käive oli kolme kvartali peale kokku 224 miljonit eurot.

AS Puukeskuse tegevjuhi Atso Matsalu sõnul oli müük, võrreldes eelmise aasta sama ajaga, jaemüügisektoris olnud sama või isegi veidi parem. "See näitab, et inimesed  tegelevad remondi ja renoveerimisega. Puidutööstuses domineerivad jätkuvalt lähimad eksportturud. Töösturitel on tellimused kuni järgmise aasta esimese kvartalini olemas peamiselt Norras ja Rootsis. Soomes on tunda turu jahenemise märke. Meie sektori  eksportööride orienteeritus ainult ühele turule on riskantne, geograafiat oleks vaja kindlasti laiendada," lisas Matsalu.

Kaubagruppidest näitas suurimat tõusu puitplaatide müük. Selle kasv on olnud võrreldes eelmise aastaga 49%. Suurimad ostjad olid puitplaatide müügi osas Eestis asuvad jaemüügiketid.

Puukeskuse kontsernis töötab 400 töötajat. Soomes on 23 müügikohta, Venemaal 3 ja Eestis 1. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

AS Puukeskus on üks juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996.a ning on Soomes 1924.a tegutseva Puukeskus OY tütarettevõte Eestis. Puukeskus on Eesti Kaubandus- ja  Tööstuskoja ning Soome-Eesti Kaubanduskoja liige.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077