Autor: Tanel Raig • 8. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

100-aastane Evald Rooma tahab Eskimo jäätiseid minna müüma

AS Balbiino käis jäätisemeister Evald Roomale tutvustamas temanimelise Onu Eskimo jäätise müügitulemusi. Tulemustega rahulolev Rooma avaldas soovi omanimelist jäätist ise müüma minna.

Balbiino on aprillis turule toodud Onu Eskimo jäätiseid müünud kahe kuuga prognoositud 48 000 jäätise asemel 173 000 tükki. Evald Rooma ajaloolise retsepti järgi valmistatud Onu Eskimo banaanijäätist on ostetud 33% rohkem kui sama brändi vanillijäätist. 173 000 müüdud Onu Eskimo jäätisest 23 000 olid liitrised perejäätised, ülejäänud 150 000 pulgajäätised. „Kogu meie jäätisetööstuse ajaloos ei mäleta keegi, et ühe margi maitsejäätist oleks vanillijäätisest rohkem müüdud,” ütles AS Balbiino juhataja Kaido Salurand.

Onu Eskimona tuntud Eesti 100-aastane jäätiselegend Evald Rooma usaldas Balbiinole 2011. aastal oma ajaloolise banaanijäätise retsepti lubaduse vastu see tootmisse võtta. „Päris hea tunne oli Onu Eskimo jäätiste prognoositust kordades suuremaid müüginumbreid Evald Roomale tutvustada. Maestro on Balbiino banaanijäätise maitsega äärmiselt rahul ning avaldas oma 100-aastase krapsakusega muu hulgas soovi omanimelist jäätist ka ise müüma minna,” ütles AS Balbiino juhataja Kaido Salurand.

Onu Eskimo banaanijäätis oli Balbiino sel kevadel avatud uue jäätiseliini esimene toode. Uus jäätiseliin võimaldab toota kuni 12 000 jäätist tunnis ning lisab võimekust turu nõudmistele tootmises operatiivselt reageerida. Balbiino tõi sel jäätisehooajal turule 34 uut jäätist, millest valdavat enamust toodetakse uue liiniga.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077