Autor: Tanel Raig • 31. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikaseadmete tootmine vähenes aprillis veerandi

Aprillis andsid tööstusettevõtted 4% vähem toodangut kui mullu samal kuul. Enim mõjutas toodangu mahu vähenemist langus elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmises.

2012. aasta alguses toimunud töötleva tööstuse toodangu väike kasv eelmise aasta sama kuuga võrreldes asendus märtsis ja aprillis langusega, kui toodang vähenes kummaski kuus 4%, teatas statistikaamet.

Languse põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus, mille mõju jätkub ka teises kvartalis.

Negatiivset mõju avaldas ka nõrk välisnõudlus – müük ekspordiks vähenes aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes 6%. Müük kodumaisele turule oluliselt ei muutunud.

Aprillis ei suutnud toodangu maht ületada eelmise aasta taset enamikus tööstusharudes. Suurema osatähtsusega harudest vähenes toodang elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmises ning puidutöötlemises (vastavalt 24%, 7% ja 2%). Toodang suurenes toiduainete, elektriseadmete ja keemiatoodete tootmises (vastavalt 3%, 21% ja 2%).

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti tänavu aprillis tööstuses kokku 1% rohkem toodangut kui märtsis, töötlevas tööstuses 1% vähem. Eelmise aasta aprilliga võrreldes toodeti 2% vähem elektrit ja 3% rohkem soojust.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077