Autor: Ain Alvela • 17. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis miljonit eurot suunatakse konkurentsis püsimiseks

Maag Piimatööstus avas täna Jõhvi tootmisüksuse laienduse, mis läks ettevõttele maksma üle viie miljoni euro ja mis aitab suurendada toorpiima töötlemismahtu saja tonni võrra 280 tonnini päevas.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on tegemist olulise ja tähelepanuväärse kapitalipaigutusega Ida-Virumaa põllumajandussektorisse. „Piimatööstus on Eesti põllumajanduse selgroog ning Maag Piimatööstuse investeering suurendab kogu sektori konkurentsivõimet,“ toonitas minister. 

Maag Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul on piimatööstus tiheda konkurentsiga valdkond.

„Meie roll töötlejana on vastata klientide ootustele ja pakkuda ootuspärase hinnaga võimalikult kõrget kvaliteeti,“ ütles Noppel.

Eesti Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp märkis, et piimatööstused investeerivad tootmise laiendamisse üksteise võidu selle tõttu, et tihedas konkurentsis, eelkõige aga võitluses eksportturgude pärast elus püsida.

"See on aja märk ja kindlasti igale ettevõttele, kes oma rahapaigutuse n-ö tööle saab ka suur rõõmu- ja pidupäev," ütles Potisepp. "Sellest võidab lõppkokkuvõttes tarbija, sest tootevalik suureneb ja kvaliteet paraneb, hind aga loodetavasti ei tõuse."

Maag Piimatööstuse mahuline turuosa Eesti jaeturul (koos private labeliga) moodustab 21 protsenti.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077