Autor: Ain Alvela • 18. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DAAAM toob Eestisse tulevikutehnoloogiad

19.-21. aprillil toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents DAAAM 2012, mille teemad on masinate projekteerimine, tootmistehnika, materjalitehnika, tootmise juhtimine ning mehhatroonika ja süsteemitehnika.

Alateemadena tulevad käsitlusele tulevikutehase kontseptsioon (Factory of the Future) ja selles kvaliteedi tagamine,  pilvearvutuste kasutamine toomise optimeerimisel ja tehas keset linna ehk roheline ja keskkonnasõbralik tootmine.

Kesk-Euroopas algatatud DAAAM konverentside sarja idee pärineb Viini Tehnikaülikooli professorilt ja TTÜ audoktorilt Branko Katalinicilt. Professor Katalinic esineb konverentsil ettekandega ning korraldab siin ka intensiivseminari doktorantidele. Eelmisel korral, 2010. aasta aprillis ei saanud ta konverentsil osaleda, kuna vulkaanipurse Islandil ei võimaldanud Eestisse reisida.

Kolme A-ga DAAAM on lühend Doonau-Aadria Automatiseerimise ja Tootmise Assotsiatsiooni ingliskeelsest nimetusest (Danube Adrian Association for Automation & Manufacture).

Konverents on üks väheseid Eestis, mille ettekannete kogumikku indekseerib ISI Web of Science andmebaas. Valitud parimad ettekanded (10-12) avaldatakse laiendatud artiklitena ajakirja „Estonian Journal of Engineering“ 2012/3 erinumbris.

Konverentsi peakorraldaja on TTÜ mehaanikateaduskond, selle läbiviimist toetavad Tallinna Ettevõtlusamet, Energia- ja geotehnika doktorikool II, Funktsionaalsete materjalide ja tehnoloogiate doktorikool, tehnoloogia arenduskeskus IMECC, Eesti Masinatööstuse Liit ja Eesti Teaduste Akadeemia.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077