Autor: Tanel Raig • 12. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 12. aprilli tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, logistikauudised.ee ja toostusuudised.ee.

Loe, millised firmad maksavad madalaimat palka. Kui Eesti parima palga maksja, nafta liigutamisega tegeleva Tarcona töötaja teenib kuus enam kui 4000 eurot, siis Eestis majandab ära ka rida firmasid miinimumpalgast väiksema töötasuga. Äripäev avaldas 30. märtsil edetabeli Eesti parima palga maksjaist. Pingerida koostades ja ettevõtete aasta-aruandeid läbi töötades selgus, et hulk ettevõtteid majandavad ära ka miinimumpalgast väiksema töötasuga. VAATA SIIT.

Loe, miks firmad maksavad madalaimat palka. Eesti madalaimat palka maksvad ettevõtjad põhjendavad madalat töötasu näpuvigadega aruandes, ajutise või osalise tööjõu kasutamisega ning tööjõu voolavusega. LOE EDASI SIIT.

BLRT tütarfirma võitis kolme laeva ehituskonkursi. Fiskerstrand BLRT AS võitis Boreal Transport Nord ASi korraldatud rahvusvahelise konkursi kolme uue parvlaeva ehitamiseks. Boreal Transport Nord valis Fiskerstrand BLRT kolme uue kahepoolse reisijate ja sõiduautode veoks mõeldud parvlaeva ehitajaks. Parvlaevad valmivad 2013. aasta sügiseks ning hakkavad sõitma 2014. aasta 1. jaanuarist kolmel erineval liinil Helgelandi rannikul Nordlandi maakonnas Põhja-Norras. Lisaks kõnealustele kolmele laevale sisaldab Fiskerstrand BLRT allkirjastatud leping võimalust neljanda parvlaeva ehitamiseks 2014. aasta jaanuari lõpuks. LOE EDASI SIIT.

Premia Foodsi käive kasvas 2,7%. Premia Foodsi esimese kvartali käive kasvas aastaga 2,7 protsenti, 17,1 miljonile eurole, teatas ettevõte börsile. Premia Foodsi käibekasvu allikateks olid külmkauba- ja kalasegment, vastavalt 8%-lise ja 3%-lise kasvuga, jäätisesegmendis oli näha käibe mõningast allajäämist eelmise aasta sama perioodi tulemusele. Turgudest kasvasid nii Soome kui Baltikumi turg, eelmise aasta vaatlusaluse perioodi tulemusele jäi alla vaid Venemaa.  Jäätisesegmendi jaoks on esimene kvartal oma südatalviste ilmadega alati madalhooaeg. LOE EDASI SIIT.

Henkel Makroflex näitas mullu ilusat kasvu. Eelmisel aastal käivet ja kasumit kasvatanud Henkel Makroflexi juhi Sire Aali sõnul oli suurepäraste tulemuste taga nii tootmise ületoomine Soomest kui ka head müügitulemused mitmetel turgudel. Ehituskeemiat tootva Henkel Makroflex ASi müügikäive oli eelmisel aastal 96,7 miljonit eurot, kasvades võrreldes 2010. aastaga 30 protsenti, teatas ettevõte. Puhaskasumit teeniti mullu 12,2 miljonit eurot, aasta varem oli kasum 10,7 miljonit eurot. LOE EDASI SIIT.

Eesti eksportöörid ei jaga majanduskasvu optimismi. Kuigi OECD uuring näitab, et majanduse olukord on üle pika aja paranenud, ja ka Eesti analüütikud usuvad euroala majanduse paranemist ennekõike aasta lõpus, siis eksportöörid väga optimismi ei jaga. Saematerjali tootja Toftan ei ole ettevõtte juhi Martin Arula sõnul tunnetanud majandusaktiivsuse kasvu, kui vaadata OECD värsket uuringut, mis näitab, et euroala ja ka teiste tööstusriikide majandusaktiivsus on alates möödunud aasta algusest pöördunud tõusule. OECD igakuiselt avaldatav konjunktuuriindeks (CLI - toim), mis arvestab kõige varasemaid signaale majandustsüklite murdepunktide kohta, on hakanud suunda üles näitama nii eurotsooni, kui arenenud tööstusriikide majanduste kohta. See annab alust ootusteks, et hiljemalt kuue kuu pärast pöördub majandus kasvule. LOE EDASI SIIT.

Eesti eksport Hiinasse mullu kahekordistus. Statistikaameti andmetel kasvas 2011. aastal kaupade eksport Hiinasse varasema aastaga võrreldes 81% ja import Hiinast 61%, kirjutab väliskaubandusstatistika talituse praktikant Tauno Linn statistikablogis. LOE EDASI SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077