22. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autodeskil tooteid üle 100

Kui Cadi Eesti OÜ eelkäija, Eifodata AS, alustas 1992.a. Autodesk tarkvaratoodete pakkumist Eestis, oli valik lihtne. Õigemini ainus ja õige valik oli AutoCAD 11.

Tänapäeval ületab Autodesk’i toodete hulk 100 piiri ja enne tarkvara hankimist tasub mõtelda ja konsulteerida, millised neist pakuvad parimat lahendust just teie ettevõtte jaoks. Kõik olulised ja vajalikud võimalused toote disainimiseks ja arendamiseks on olemas.

Valida on nii üksiktoodete kui komplektide (Suite) vahel. Suite on reeglina kallim kui üksiktoode, millel ta baseerub, kuid kogu komplekti hind on soodne selles sisalduvate üksiktoodete hindade summaga võrreldes.

Kui alguses oli ainult AutoCAD, siis nüüd on olemas terve AutoCAD toodete perekond, mis sisaldab erinevate kasutusvaldkondade jaoks kohandatud ja täiendatud toote variante.

Sama kehtib ka Suite toodete kohta, mida on saada eri valdkondade jaoks ja erinevate tasemetega.

Lisaks spetsialiseeritud paketid näiteks keskkonnamõjude hindamiseks, digitaalsete prototüüpide igakülgseks analüüsimiseks või professionaalseks visualiseerimiseks.

Eesti omapära on see, et puuduvad suured, sadu tarkvara litsentse vajavad firmad. Meil tegutsevad ettevõtted on sageli väikeettevõtted, kelle vajadused ja huvid on väga konkreetsed ja CADi Eesti OÜ konsultandil ei ole raske nende jaoks õigeid asju välja pakkuda. Enam selgitamist vajab tooteuuenduslepingutega (subscription), andmehaldustarkvaraga, erinevate pakettide koostööga ja uue pilvetehnoloogia teenustega seotud küsimused.

Meil tegutsevad välisfirmade filiaalid teevad oma valiku enamasti emafirma soovituste alusel.

Samas on tekkinud ka Eestis suuremad firmad, kes üritavad läheneda tarkvara valikule senisest tõsisemalt ja lähtuda firma kui terviku vajadustest kogu disaini- tootmise-müügiprotsessi jooksul.

Autodesk’i tarkvara eeliseks on just see, et lahendus on võimalik leida ühe firma tootevaliku piires, mis tagab nende programmide häireteta koostöö.

Teisalt on Autodesk loonud võimalused importida teiste tarkvaratootjate andmeformaate. Näiteks Autodesk Inventor suudab avada CATIA V5, JT™ 6, JT™ 7, Parasolid®, PTC® GRANITE®. It, Siemens NX™, SolidWorks®, Pro/ENGINEER® ja SAT faile. Lisaks STEP ja IDGES formaadis faile ja mudeleid.Projektijuhtimiseks mõeldud NavisWorks tarkvara suudab töödelda enamiku suuremate tarkvratootjate failiformaate, millede loendamine siin ei ole mahu poolest võimalik.

Kuigi Autodesk lubab madalama taseme toodetelt üleminekut vertikaaltoodetele ilma olulise rahalise kaotuseta – ülemineku hind on võrreldav toodete hinnavahega, on tähtis teha kohe alguses õige valik. See kergendab kõikide tegevuste kordineerimist ja edukat haldamist. Näiteks andmehalduse poolel on kõige suuremad probleemid just vanade andmete ületoomisel uude süsteemi. Tänapäeva 3D digimaailmas ilma andmehalduseta enam hästi läbi ei saa. Seetõttu tasub tutvuda Autodesk Vault tooteperekonna võimalustega.

CADi Eesti OÜ soovitab kasutada meie konsultantide abi oma firmale sobivate tarkvaralahenduste leidmiseks. Sellised esmased konsultatsioonid on reeglina tasuta, kuid võivad säästa teile tulevikus oluliselt aega ja raha igapäevases töös, kui ka oma tööks vajaliku tarkvara haldamises.

Autodesk tarkvara on hea valik igas valdkonnas:

• Tootmine

• Transport• Arhitektuur, ehitus, konstruktsioonid• Meelelahutustööstus• Telekommunikatsioonid ja rakendused

www.cadi.ee

Autor: Jüri Kristal

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077