Autor: Tanel Raig • 17. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi uuring: Tööstusdisaini kaasamine toob poole kõrgema kasumi

Rootis läbiviidud uuringu kohaselt on disaini investeerivate ettevõtete kasumlikus keskmiselt 50% kõrgem, võrreldes ettevõtetega, kes seda ei tee.

Rootsis läbiviidud uuring oli järjeks aastatel 2003 ja 2006/2007 koostatud ulatuslikele uurimustöödele, mis käsitlesid disaini kaasamist ettevõtete tegevusse. „Ettevõtted, kes strateegiliselt ja innovaatiliselt kaasavad disaini oma töösse on selgelt kasumlikumad, kui ettevõtted, kes seda ei tee. See on veelgi selgemini nähtav, kui võrrelda ettevõtete kasumimarginaale“ kommenteerib Rootsi Masinatööstuse Liidu (Teknikföretagen) peaökonomist Anders Rune.

Ettevõtted, kes 2003. aastal väitsid, et nad kaasavad disaini oma töösse, tegutsesid ka 7 aastat hiljem keskmiselt 50% kasumlikumalt, kui ettevõtted, kes tööstusdisaini kaasamisse ei investeerinud.

„On äärmiselt huvitav märkida, et ettevõtted, kes investeerivad disaini, omavad väga püsivalt kõrget kasumlikkuse määra läbi aastate“ lisas Rune

Eestis masinatööstuses on disaini rakendamisega  silmapaistnud  OÜ Meiren Engineering, kes arendab Meiren Snow lumesahkasid ning on konkursil Ettevõtluse Auhind 2011 nomineeritud kategoorias Disaini Auhind 2011.

Rootsis tehtud uuringust saab lähemalt lugeda siit ja siit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077