Autor: Tanel Raig • 30. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 30. jaanuari tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

Estover suurendas poole aastaga turuosa 7%. Juustutootja United Estover Groupi turosa kasvas Eesti siseturul eelmise aasta teises pooles 7%. Ettevõte teatas, et turu-uuringute firma Nielsen andmetel on nende turuosa kasvanud fermenteeritud juustude kategoorias (kõik juustud, v.a. sulatatud, suitsu- ja toorjuust) 2011. aasta lõpuks 39,3%ni. Neljandas kvartalis müüdi Eesti juustubrändide arvestuses kõige enam Traditsioonilist Eesti Juustu, mis moodustas 15,2% kogu turu müügimahust. Teisel kohal oli Hollandi Leibjuust Originaal 9,1%ga. Loe edasi SIIT.

BLRT ehitas järjekordse gaasipraami. Lääne-Norras tuli liinile BLRT Grupi ehitatud gaasi jõul töötav praam Edøyfjord. Uus praam teenindab Edøya-Sandvika liini Smølas, Nordmøre ringkonnas. Fiskerstrand BLRT ühisettevõte ehitas praami Norra transpordiettevõttele Fjord1. Projekteerimistööd teostas samuti ühisettevõte  - Multi Maritime AS (Førde, Norra). Kere ja lõppehituseelsed tööd teostas Western Baltija Shipbuilding (Klaipeda, Leedu), lõppehitus ja katsetused viidi läbi Fiskerstrand Verft AS-is (Ålesund, Norra). Loe edasi SIIT.

ABB tegi 3,9 miljardi dollarilise ostu. Maailma suurim jõuseadmete ja automaatika tootja ABB ostis Thomas & Betts Corporationi 3,9 miljardi dollari eest, et laiendada oma Põhja-Ameerika jaotusvõrku. ABB pakkus iga Thomas & Bettsi aktsia eest 72 dollarit. 27. jaanuari sulgemishinna järgi on see 24 protsenti rohkem. Möödunud aasta jaanuaris ostis ABB Baldor Electricu 3,1 miljardi dollari eest. Loe edasi SIIT.

AvtoVAZ läheb välismaalaste kontrolli alla. Renault' ja Nissani allianss saab peagi Venemaa suurima autotootja AvtoVAZi aktsiate kontrollpaki omanikuks. Alliansi omandusse läheb seni AvtoVAZi üheks omanikuks oleva Troika Dialogi käes olev 25 protsendi suurune aktsiapakk, vahendas auto24.ee väljaannet PBK Daily. Veebruaris aset leidva tehingu suurust osapooled veel ei avalikusta. Küll on teada, et Renault ja Nissan tasuvad aktsiate eest nelja aasta jooksul. Loe edasi SIIT.

Canoni president astub tagasi. Maailma suurima kaameratootja Canoni president astub tagasi ettevõtte nõrga kasumiväljavaate tõttu, kirjutab Bloomberg. Canoni president Tsuneji Uchida astub tagasi 29. märtsil ning asendatakse juhatuse esimehe Fujio Mitaraiga, ütles firma enda avalduses. Kaameratootja prognoosib 2012. aasta kasumile ligi 1protsendilist kasvu. Uchidast saab ettevõtte nõunik. Loe edasi SIIT.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077