Elektronikaseadmete tootmine kukkus 20%

Novembris toodeti võrreldes möödunud aasta novembriga 20% vähem elektroonikaseadmeid. Veel aasta alguses oli elektroonikatootmise kasv aastatagusega võrreldes mitmekordne.

Tööstustoodangu aastakasv oli väiksem kui eelmisel kuul ning enim mõjutas kasvu aeglustumist elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmine.

Viimasel kolmel kuul on tööstustoodangu kasv märkimisväärselt aeglustunud. Kui suvekuudel püsis toodangu aastakasv 20% piires, siis septembris oli kasv 6%, oktoobris 2% ning novembris aeglustus veelgi. Viimase kolme kuu kasvu aeglustumise peamine põhjus on eelmise aasta suurest toodangu kasvust tingitud kõrge võrdlusbaas, aga ka elektroonikaseadmete tootmise vähenemine, mis mõjutab oluliselt kogu tööstusettevõtete toodangu näitajat.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta novembris eelmise aasta novembriga võrreldes 2%. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport — välisturule müüdi ligi 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes 6%.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toodang puidutöötlemises, toiduainete ja elektriseadmete tootmises, vastavalt 5%, 7% ja 19%. Toodang vähenes elektroonikaseadmete, metalltoodete ning mootorsõidukite tootmises. Aasta alguskuude mitmekordne elektroonikaseadmete toodangu kasv on asendunud langusega ning novembris oli tootmine eelmise aasta novembriga võrreldes 20% väiksem. Kui aasta alguses toodeti selles harus ligi neljandik kogu töötleva tööstuse toodangu mahust, siis novembris 14%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta novembris tööstuses kokku sama palju toodangut kui oktoobris, töötlevas tööstuses aga 2% vähem.

2010. aasta novembriga võrreldes toodeti 2% rohkem elektrit ja 20% vähem soojust.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara