Autor: Indrek Kald • 28. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare Trelleborg harvendab töötajate ridu

Selle aasta lõpus ja tuleva aasta alguses jäävad Trelleborgi Kuressaare tehases tööta tähtajalise lepinguga töötajad, ülejäänutel vähendatakse töömahtu.

"Jõulude ja uue aasta vahelisel ajal saadeti osa inimesi n-ö sunniviisilisele puhkusele ja uuest aastast ollakse paar kuud 60protsendilise töömahu peal," rääkis anonüümsust palunud Trelleborgi töötaja Saarte Häälele.

Firma Rootsis asuvast peakontorist soovitati tema sõnul mõnele tähtajalise lepinguga töötajale, et ärgu nad kiiresti uut tööd otsigu, kuna paari kuu pärast hakkab Trelleborg taas töötajaid juurde võtma ja siis on lootust töö tagasi saada.

Trelleborgi peakontori kommunikatsioonijuht Karin Larsson rääkis, et nad ei pikendanud lepinguid lähtuvalt maailma majanduses toimuvast ning korporatsiooni sees toimuvatest struktuurilistest projektidest; samal põhjusel alustavad tehase töötajad tööd väiksema arvu töötundidega nädalas ning nõnda tehakse tööd paari järgneva kuu vältel.

Kui paljud tähtajalise lepinguga töötajad ümberkorralduste tõttu ettevõttes tööta jäävad, Larsson ei avaldanud ning Trelleborgi Kuressaare tehase esindajatelt Saarte Häälel kommentaari saada ei õnnestunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077