Väimelasse rajatakse puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus

EAS otsustas 3,19 miljoni euroga toetada puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuse rajamist Väimelasse.

„Võrumaale Väimelasse puidutöötlemise ja mööblitootmisega tegeleva kompetentsikeskuse loomine on loogiline samm, kuna Võrumaa Kutsehariduskeskus on seal aastaid puidutöötlemist arendanud, samuti on see hetkel ainus koht Eestis, kus saab omandada vastavat rakenduskõrgharidust. Keskusesse soetatava seadmepargi ja loodava arendustöötajate meeskonna abil ootame puidutöötlemisega tegelevates ettevõtetes uudsemate tehnoloogiate rakendamist,“ kommenteeris finantseerimisotsust EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktori Monica Hankov.

Lisaks Väimela puidutöötlemise ja mööbitootmise kompetentsikeskusele toetas EAS ka Targa Maja kompetentsikeskuse rajamist Rakveresse ja terviseedendamise ning rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse rajamist Haapsallu (mõlemat 3,19 miljoni euroga) ning põlevkivi kompetentsi rajamist Kohtla-Järvele (3 miljoni euroga).

Regionaalministri valitsemisalas välja töötatud kompetentsikeskuste meetme projekte rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Regionaalministri sõnul on kompetentsikeskustest otsene kasu nii Eesti erinevate sektorite ettevõtetele kui ka piirkondade arengule tervikuna. „Senistest teadus-arendustegevusele suunatud toetustest on Eestis ligikaudu 90% läinud Tallinnas ja Tartus asuvatele organisatsioonidele ja kui me vaatame, kes on olnud toetatud projektides tööde teostajad, siis ehk isegi 99%. Kompetentsikeskuste loomisega saavad ka muude Eesti piirkondade ettevõtted vajalikku uuenduslikku valdkondlikku infot oma tegutsemiskohale lähemalt,“ selgitas regionaalminister Siim Kiisler.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara