Autor: Tanel Raig • 8. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvara annab võimaluse müüa alles kavandatavat toodet

Autodesk Product Design Suite tarkvara võimaldab hakata toodet turundama ajal, kui on alustatud toote disainiga. „Juba idee tekkimisel peab suutma esitada tulemust kui tõelist valmis asja,“ ütleb CADi Eesti juhatuse liige Jüri Kristal.

Lisaks põhitootele - Autodesk Inventor, on komplekti lisatud ka teised Autodesk’i tooteid: Sketchbook, Mudbox, Showcase, 3D Max Design, AutoCAD Mechanical, Alias Design,  Fusion, Vault. Need tooted suudavad töödelda enamikku üldlevinud CAD formaate ja mudeleid, kinnitab Jüri Kristal. Tema sõnul loob Autodesk Product Design Suite paketi kasutamine võimaluse, et loodavast tootest on ideest kuni tootmise lõpetamiseni olemas üks digitaalne prototüüp. „See küll pidevalt täieneb ja muutub, kuid on alati aktuaalne,“ räägib Kristal.

Tootest loodud prototüübi alusel saab teha igal hetkel vajalikke dokumente ja turundusmaterjale. Projektis osalejate vahel jagada informatsiooni digitaalselt ja mobiilselt, olenemata nende geograafilisest asukohast maailmas.

Uus valdkond on pilvetehnoloogia võimalused, mida Autodesk pakub näiteks mudeli analüüsimiseks, või informatsiooni jagamiseks.

Kristali ütlusel sisaldab juba Autodesk Inventor Professional 2012 pea kõike vajalikku idee realiseerimiseks – disain, visualiseerimine, digitaalse prototüübi loomine ja testimine. Kuid ta lisab et täiendavad tooted annavad lisavõimalusi disaineritele ja tagavad digitaalse-visulaalse informatsiooni mugava jagamise kõigi osapoolte vahel.

Autodesk Scetcbook on unikaalne raster-vektor keskkond, mis lubab visandada hiire või kursoriga ning viia tulemus edasi töötlemiseks vektorfailina.

Autodesk Mudbox abil saab kujundada nagu skulptor savist erinevaid vorme ja kasutada neid edaspidi traatmudelitena, tutvustab Kristal.

Autodesk Fusion on uus tehnoloogia AutoCAD’s või Inventoris loodud pindade kiireks redigeerimiseks.

AutoCAD Showcase lubab juba disaini ideestaadiumis luua müügimeestele reaalsusele lähedasi pilte ja videosid paanitavast tootest ja visuaalselt kontrollida erinevate variantide sobivust.

Autodesk 3D Max Design ei ole mitte ainult tipptasemel visualiseerimise ja animeerimise vahend, vaid ühtlasi ka materjalide ja valgustuse analüüsimise tööriist.

Autodesk Alias Design on vajalik neile, kes tegelevad eriti keerukate pindadega.

Selline paarisõnaline kirjeldus annab ainult aimu sellest, mida kõike nimetatud tarkvaraga  teha saab.

Sealjuures lubab Kristal, et Autodesk Sketcbook, Autodesk Mudbox ja Autodesk Showcase on kergesti ja kiiresti omandatavad. Teiste puhul tuleb õppida samm-haaval seda, mida parasjagu vajatakse.

Kogu toodete komplekt asub ühel USB mälupulgal ja sellest on lihtne konfigureerida sobivaid ühe arvuti- või võrguinstallatsioone.

Autodesk Product Design Suite tarkvara kohta saab lähemalt uurida ka 16.-18. novembril toimuval Instrutec 2011 messil CADi Eesti OÜ boksis C18. Samuti toimub kaks tutvustavat seminari. 17. novembril kell 14.00-16.00 seminar “Autodesk Product Suite 2012 – kõik vajalik edukaks disainimiseks ja tootearenduseks ühel mälupulgal.” Ettekandja on Jarmo Kumpula, FutureCAD Oyst. 18. Novembril kell 14.00-16.00 on seminar “Mudeli dünaamiline analüüs Autodesk Inventor Professional 2012 vahenditega”. Ettekandja on Aave Poola, CADi Eesti OÜst.

Artikli ilmumist rahastas CADi Eesti OÜ, www.cadi.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077