Peterburi tee äärde kavandatakse tootmis- ja ärilinnakut

Tallinna linnavalitsus kehtestas Peterburi tee 94a, 94b ja 94c kinnistute detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada kuue hektari suurusele alale tootmis-, äri- ja büroohooned.

Detailplaneering näeb ette 6,05 ha suuruse maa-ala kaheksaks krundiks jagamise ning võimaldab ehitada kruntidele kuni 12 hoonet. Alale on planeeritud kaks kuni 8-korruselist büroohoonet, kolm 2-8-korruselist, neli kuni 3-korruselist äri- ja/või tootmishoonet ning kolm ühekorruselise tootmishoonet.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas, intensiivse liiklusega Peterburi tee äärses tööstuspiirkonnas, alal paiknevad põhiliselt tööstus- ja laohooned ning büroopinnad. Planeeringuala külgneb Väo paekivikarjääriga. Planeeringuala kontaktvööndis teisel pool Peterburi teed paikneb Lasnamäe paneelelamurajoon, kaks kooli koos staadionitega ja nende vahel asuv uus munitsipaalelamupiirkond. Planeeritava maa-ala kontaktvööndisse jäävate kinnistute sihtotstarbed on Peterburi teest lõuna pool valdavalt äri-, tootmis- ja mäetööstusmaa ning Peterburi teest põhja pool elamu- ja sotsiaalmaa.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt jääb planeeritav maa-ala magistraaltänavate ärivööndisse, kuhu võib rajada põhiliselt kaubandus-teenindusettevõtteid. Samuti jääb planeeritav maa-ala tööstusettevõtete alale – mis on põhiliselt tööstusettevõtete ja ladude ala, kus võib paikneda teenindusettevõtteid ja asutusi; uute elamute rajamine on lubatud vaid erandina. Planeeringulahendus on Tallinna üldplaneeringuga kooskõlas.

Peterburi tee äärde on plaanis rajada täiendav haljastus, säilitatakse ka planeeringualal kasvav väärtuslik kõrghaljastus. Olemasolevate suhteliselt vanade tootmishoonete asemele on plaanis ehitada uued, kaasaegsed tootmis- ja esindusliku fassaadiga büroohooned, korrastamaks Peterburi tee äärset ärihoonete fronti.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Paekivitoodete tehase osaühing. Tallinna Linnavalitsus algatas detailplaneeringu 11. veebruaril 2009 ning võttis vastu 28. aprilli 2010. Detailplaneering oli 31. maist kuni 14. juulini 2010 avalikul väljapanekul, mille kestel detailplaneeringu lahenduse kohta vastuväiteid ega ettepanekuid ei esitatud.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara