Autor: Tanel Raig • 16. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius: tööstuse osakaal Saaremaal väheneb

Eile Kuressaares ettevõtluspäevade konverentsil esinenud suurinvestor Joakim Helenius pakkus välja, et kahekümne aasta pärast on Saaremaal vähem tööstust ja rohkem teenindust ning põllumajandusega seotud tootmist, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Perspektiivikaks peab Helenius ka maatootmist ja sellega seotud toiduainetööstuse edendamist, sealhulgas mahemajandust. Helenius tõi välja, et praegu moodustab Saaremaa majandusest põllumajandus 5%, tööstus 32% ja teenindus 63%. Paarikümne aasta pärast on tema arvates teeninduse osakaal veelgi suurem ja kasvab ka põllumajandusega seotud äritegevuse osakaal.

Praegu ennekõike Kuressaares tegutsevaid suuremaid tööstusettevõtteid pidas Helenius küll oluliseks, kuid rõhutas, et need on siin kuniks tööjõud on odav ja pikas vaates nendele väga loota ei saa.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077