Helenius: tööstuse osakaal Saaremaal väheneb

Eile Kuressaares ettevõtluspäevade konverentsil esinenud suurinvestor Joakim Helenius pakkus välja, et kahekümne aasta pärast on Saaremaal vähem tööstust ja rohkem teenindust ning põllumajandusega seotud tootmist, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Perspektiivikaks peab Helenius ka maatootmist ja sellega seotud toiduainetööstuse edendamist, sealhulgas mahemajandust. Helenius tõi välja, et praegu moodustab Saaremaa majandusest põllumajandus 5%, tööstus 32% ja teenindus 63%. Paarikümne aasta pärast on tema arvates teeninduse osakaal veelgi suurem ja kasvab ka põllumajandusega seotud äritegevuse osakaal.

Praegu ennekõike Kuressaares tegutsevaid suuremaid tööstusettevõtteid pidas Helenius küll oluliseks, kuid rõhutas, et need on siin kuniks tööjõud on odav ja pikas vaates nendele väga loota ei saa.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara