Elektroonikatööstuse hiigelkasv seisab endiselt ühe ettevõtte najal

Statistikaameti andmetel seisab elektroonikatööstuse suur kasv endiselt peamiselt ühe ettevõtte tulemustel.

Arvuti-, elektroonika- ja optikatööstuse müügitulud kasvasid tänavu teises kvartalis võrreldes aastatagusega 190%. Statistikaameti juhtivstatistik Lilian Bõkova kinnitab, et sektori kasv seisab endiselt peamiselt ühe ettevõtte kasvul ning tegevusala kasv ei ole muutunud laiapõhjalisemaks. Teadaolevalt on Eesti elektroonikatööstuse ekspordinäitajaid vedanud Ericssoni Tallinna tehas.

Bõkova sõnul on müügitulu elektroonikatööstuses kasvanud peamiselt mahu suurenemise arvelt, kuna hinnad sektoris tõusnud ei ole. „Hinnad pigem natuke langevad,“ ütleb Bõkova. Näiteks juulis olid hinnad 2010. aasta juulist 3% madalamad.

Edaspidi jääb elektroonikatööstuse suur kasv üha väiksemaks, kuna võrdlusbaas muutub iga kuuga tugevamaks. Kui aasta alguses oli kasv võrreldes eelmise aasta sama kuuga ligi 300%, siis maist on see Bõkova andmetel olnud juba ligi 200%. „Statistikaamet prognoose ei tee, kuid võrdlusbaasi põhjal peaks kasv tasanduma sügisel,“ leiab Bõkova.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara