Elektroonikas müügitulu kolm korda suurem

Tööstuses kasvas tänavu teises kvartalis enim müügitulu elektroonika- ja optikaseadmete tootmises, kus oli müügikäive ligi kolm korda suurem kui möödunud aasta samal perioodil.

Statistikaameti andmetel oli tänavu teises kvartalis arvuti-, elektroonika ja optikaseadmete ettevõetete müügitulu 465,35 miljonit eurot. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes on seda 190% enam. Tänavu esimese kvartaliga võrreledes jäi elektroonikasektoris müük siiski mõnevõrra väiksemaks. Esimese kvartali müügitulu oli 476,9 miljonit eurot.
Suurem müügitulu kasv oli töötlevas tööstuses teises kvartalis võrreldes eelmise aastaga ka kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, kus tulud oli suuremad 50,4%, ehk olid kokku 133,8 miljonit eurot. Kokku oli töötleva tööstuse müügitulude kasv eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 36%.

Tänavu esimese kvartaliga võrreldes oli teises kvartalis tööstuse müügitulu suurem 11%. Suurimad kasvud olid transpordivahendite tootmises (+105%), joogitootmises (+65%) ja mittemetalsetest mineraalidest tootmises (+51%).

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara