Autor: Tanel Raig • 29. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikas müügitulu kolm korda suurem

Tööstuses kasvas tänavu teises kvartalis enim müügitulu elektroonika- ja optikaseadmete tootmises, kus oli müügikäive ligi kolm korda suurem kui möödunud aasta samal perioodil.

Statistikaameti andmetel oli tänavu teises kvartalis arvuti-, elektroonika ja optikaseadmete ettevõetete müügitulu 465,35 miljonit eurot. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes on seda 190% enam. Tänavu esimese kvartaliga võrreledes jäi elektroonikasektoris müük siiski mõnevõrra väiksemaks. Esimese kvartali müügitulu oli 476,9 miljonit eurot.

Suurem müügitulu kasv oli töötlevas tööstuses teises kvartalis võrreldes eelmise aastaga ka kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, kus tulud oli suuremad 50,4%, ehk olid kokku 133,8 miljonit eurot. Kokku oli töötleva tööstuse müügitulude kasv eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 36%.

Tänavu esimese kvartaliga võrreldes oli teises kvartalis tööstuse müügitulu suurem 11%. Suurimad kasvud olid transpordivahendite tootmises (+105%), joogitootmises (+65%) ja mittemetalsetest mineraalidest tootmises (+51%).

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077