Autor: Tanel Raig • 11. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio Eesti kasvatab käivet ja investeeringuid

Valio Eesti esimese poolaasta käive oli eelmisest aastast ligi kolmandiku võrra kõrgem. Valio teeb ka investeeringuid oma Eesti ettevõtetesse ligi viiendiku võrra enam kui eelmisel aastal.

Valio Eesti ettevõtete hulka kuuluvas AS Valio Eesti ja AS Võru Juust. Nende ettevõtete käive moodustas tänavu esimese kuue kuu jooksul kokku 45 miljonit eurot. See on ligi 30% võrra enam kui eelmisel aastal samal perioodil, kui müügikäive oli 35 miljonit eurot.

Valio Eesti tegevdirektori Kari Finska kinnitusel on esimesel poolaastal investeeringutesse suunatud 4,2 miljonit eurot. Suurimaks investeeringuks oli Laeva Meierei ulatuslike laienemistööde jätkamine (valmisid uus terminal, kontoriosa ja tootmishoone laiendus) ning Võru juustutehases juustude viilutamise liini paigaldus ja käivitamine. Mõlema projektiga alustati juba eelmise aasta kevadel.

Finska väitel plaanitakse sellel aastal veel ligikaudu 2,4 miljonit eurot investeerida, millest lõviosa läheb Laeva Meierei laienemistöödesse. „Kui eelmisel aastal moodustasid Valio Eesti ettevõtete investeeringud kokku 5,4 miljonit eurot, siis selle aasta planeeritud mahud on mõnevõrra suuremad – 6,6 miljonit eurot,“ ütles Finska.

Ettevõte on tänavu juurde võtnud 14 töötajat ja Finska ütlusel katab see hetkel Valio Eesti vajadused. Kokku töötab Valio Laeva ja Võru tehastes ning Tallinna kontoris 339 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077