Valio Eesti kasvatab käivet ja investeeringuid

Valio Eesti esimese poolaasta käive oli eelmisest aastast ligi kolmandiku võrra kõrgem. Valio teeb ka investeeringuid oma Eesti ettevõtetesse ligi viiendiku võrra enam kui eelmisel aastal.

Valio Eesti ettevõtete hulka kuuluvas AS Valio Eesti ja AS Võru Juust. Nende ettevõtete käive moodustas tänavu esimese kuue kuu jooksul kokku 45 miljonit eurot. See on ligi 30% võrra enam kui eelmisel aastal samal perioodil, kui müügikäive oli 35 miljonit eurot.

Valio Eesti tegevdirektori Kari Finska kinnitusel on esimesel poolaastal investeeringutesse suunatud 4,2 miljonit eurot. Suurimaks investeeringuks oli Laeva Meierei ulatuslike laienemistööde jätkamine (valmisid uus terminal, kontoriosa ja tootmishoone laiendus) ning Võru juustutehases juustude viilutamise liini paigaldus ja käivitamine. Mõlema projektiga alustati juba eelmise aasta kevadel.

Finska väitel plaanitakse sellel aastal veel ligikaudu 2,4 miljonit eurot investeerida, millest lõviosa läheb Laeva Meierei laienemistöödesse. „Kui eelmisel aastal moodustasid Valio Eesti ettevõtete investeeringud kokku 5,4 miljonit eurot, siis selle aasta planeeritud mahud on mõnevõrra suuremad – 6,6 miljonit eurot,“ ütles Finska.

Ettevõte on tänavu juurde võtnud 14 töötajat ja Finska ütlusel katab see hetkel Valio Eesti vajadused. Kokku töötab Valio Laeva ja Võru tehastes ning Tallinna kontoris 339 inimest.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara